ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας, κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες

12:58 - 06 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας, κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες
Η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

 

 

Ενώ τόνισε πως η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι διασφαλισμένη,  όπως και την ανάγκη να έχει επιτυχή έκβαση το Eurogroup της Δευτέρας.
Ειδικότερα  μετά τη συνάντηση που είχε με τον Α. Τσίπρα, τον οποίο και ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και πως δεν συντρέχει «απολύτως κανένας κίνδυνος».

Όπως είπε, οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διασφαλίζεται η ρευστότητά τους και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα

"Ενημέρωσα τον κ. Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται  η ρευστότητά τους. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Απολύτως κανένα.

Στα  γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 06 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.