ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να κάνετε trading την ανακοίνωση των NFPs

Ποιο είναι το εύρος διακύμανσης και πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε;

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη σημερινή ανακοίνωση των αμερικανικών στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας (NFP), στις 15:30. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 235.000 νέες θέσεις εργασίας, με την προηγούμενη ανακοίνωση να είναι στις 257.000 και με την Credit Agricole να εκτιμά 245.000. Η Credit Agricole περιμένει θετική έκπληξη από τα σημερινά NFPs και αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας στο 5,6% έναντι 5,7% τον προηγούμενο μήνα. Αν αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί, οι εκτιμήσεις των επενδυτών για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, θα αυξηθούν κατακόρυφα και αυτό θα στηρίξει εκ νέου το δολάριο. Όμως, η CA σημειώνει ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι και για μια απογοήτευση.

Σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης των NFPs που χρησιμοποιεί η CA, αναμένεται να υπάρξει ένα εύρος διακύμανσης 80 pips για το EUR/USD. Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι η ανακοίνωση των NFPs έχει μια ασύμμετρη επίδραση στην ισοτιμία.

Σύμφωνα με την CA, οι επενδυτές θα έχουν μια σημαντική ευκαιρία να πουλήσουν το EUR/USD σε περίπτωση που κινηθεί ανοδικά και υψηλότερα από το εύρος 25-50 pips με το stop loss να είναι τουλάχιστον 100 pips. Ο στόχος θα είναι στα 1,0600.

06 03 15 ca

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.