ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές για τη Wall Street

15:49 - 27 Μαρ 2015 | Τεχνική Ανάλυση

Ποια είναι τα στοιχεία που επηρεάζουν το επενδυτικό συναίσθημα;

Η αισιοδοξία σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Wall Street σημείωσε άνοδο αλλά παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο. Τόσο οι bullish ενδείξεις όσο και οι bearish σημείωσαν άνοδο από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα.

Το Bullish επενδυτικό συναίσθημα βρέθηκε στο 38,4% με άνοδο 11,4% και παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο του 39,0% για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το neutral επενδυτικό συναίσθημα, σημείωσε πτώση 4,2% στα 37,2% αλλά παραμένει πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο του 30,5% για δωδέκατη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το Bearish επενδυτικό συναίσθημα, σημείωσε πτώση 7,1% στο 24,4% παραμένοντας κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο του 30,5%. Αυτή ήτνα η 42η εβδομάδα που το Bearish συναίσθημα παρέμεινε κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο, σε σύνολο 52 εβδομάδων.

Μια μόλις εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της FOMC και την απόρριψη της λέξης “patient” από τα πρακτικά, οι επενδυτές έχουν αντιδράσει θετικά αν κρίνουμε από τις μετρήσεις αλλά και από τη συμπεριφορά των μετοχών.

Η κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων, οι υψηλές αποτιμήσεις, η απογοήτευση από τα εταιρικά κέρδη, η πορεία της αμερικανικής ανάπτυξης και ο φόβος για μια έντονη διόρθωση στις αγορές, ήταν στοιχεία που επηρέασαν σημαντικά τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των επενδυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.