ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πλήρη εξέλιξη η «συνάρτηση» της πτώσης για το EUR/USD

Ποιες είναι οι διαπιστώσεις της DB για το δεύτερο εξάμηνο; 

Σε σημερινό της report η Deutsche Bank αναθεωρεί τις απόψεις της για το EUR/USD, αλλά παραμένει τακτικά bearish.

Η απαισιόδοξη άποψη της DB για την ισοτιμία βασίζεται σε δυο παράγοντες: στις τεράστιες εκροές κεφαλαίων από την Ευρώπη και η προοπτική μιας αύξησης επιτοκίων από τη Fed. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δυο αυτοί παράγοντες σήμερα;

1. Οι εκροές κεφαλαίων από την Ευρώπη παραμένουν σε εξέλιξη. Η DB συνεχίζει να βλέπει τις εκροές αυτές ως μια μακροπρόθεσμη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων, η οποία και συνιστά μια σημαντική αλλαγή στο επενδυτικό συναίσθημα.

2. Σχετικά με τη Fed και την πρώτη αύξηση επιτοκίων, η αγορά εξακολουθεί να ποντάρει στο χρόνο της αύξησης των επιτοκίων. Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η πολιτική επανεπένδυσης των στοιχείων που κατέχει η Fed μέσω του QE, καθώς αυτή η πολιτική θα καθορίσει το πόσο σφικτή θα γίνει η νομισματική πολιτική. Το 2016 σχεδόν $500 δισ. ομολόγων λήγουν κάτι που σημαίνει με σχεδόν ένα ακόμα QE από την ανάποδη όμως.

28 07 15 db

3. Η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς το δολάριο και να εντείνει ακόμα περισσότερο την απομάκρυνση του δολαρίου από τη «ζώνη» των funding currencies.

Σε γενικές γραμμές, η DB παραμένει bearish για το EUR/USD και αναμένει μεγαλύτερες πιέσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ο στόχος είναι στα 1,0200 στο τέλος του Q3 και στο 1,000 στο τέλος του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.