ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA Merrill: Τι αναμένει από την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ;

Η ΕΚΤ θα πρέπει να διαμορφώσει τη νομισματική της πολιτική ώστε να καλύπτει το «κενό» που θα αφήσει η διαφορετική στάση μεταξύ Fed και EΚΤ.

Σύμφωνα με τη BofA Merrill, ο πρωταρχικός στόχος της ΕΚΤ για την ώρα, είναι να καταφέρει να αποτρέψει μια περαιτέρω ενδυνάμωση της ισοτιμίας.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της BofA Merrill, η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει μια χαλαρή στάση αναγνωρίζοντας τους κινδύνους των προβλέψεων στις οποίες έχει προβεί μέχρι στιγμής και υπογραμμίζοντας την πιθανότητα για ακόμα περισσότερα μέτρα. Επίσης, αναμένεται ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη της και το γεγονός ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναμένεται να αποτρέψουν μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed το Σεπτέμβριο.

Μια αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια αύξηση του QE το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πιθανότερο σενάριο για τη BofA Merrill, είναι να υπάρξει μια αναφορά σε συνέχεια του QE και πέρα από το Σεπτέμβριο του 2016.

Η ΕΚΤ θα πρέπει να διαμορφώσει τη νομισματική της πολιτική ώστε να καλύπτει το «κενό» που θα αφήσει η διαφορετική στάση μεταξύ Fed και EΚΤ. Όμως η ΕΚΤ θα «μιλήσει» πριν από τη Fed (17 Σεπτεμβρίου) και το λογικότερο σενάριο είναι ότι με κάποιο τρόπο θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ισοτιμία χαμηλότερα προκειμένου να αποφύγει την έκπληξη μιας μη αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.