ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογοήτευση και από τη BoJ και άνοδος στο JPY

09:56 - 29 Ιουλ 2016 | Aγορές

Η BoJ έκανε τελικά την έκπληξη και δεν άλλαξε τη νομισματική της πολιτική, προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις και στέλνοντας το JPY σε υψηλότερα επίπεδα. Αν και ο Nikkei κατάφερε να κλείσει με μικρές απώλειες, φαίνεται ότι η αδυναμία δράσης των κεντρικών τραπεζών, θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμο κύμα πιέσεων στις αγορές. Το επενδυτικό συναίσθημα διατηρείται σε αυξημένα επίπεδα μόνο και μόνο λόγω της αδυναμίας του S&P 500 να κινηθεί διορθωτικά αλλά και σε αυτή την περίπτωση τα περιθώρια δείχνουν ότι μειώνονται δραματικά. Το πετρέλαιο έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά του και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι αμερικανικές αγορές λειτουργούν χωρίς καμία συσχέτιση, μόνο και μόνο με τη βοήθεια των συνεχών αγορών από τη Fed. Πλέον, στις επόμενες εβδομάδες οι κεντρικές τράπεζες θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο με την αρχή πιθανότατα να γίνεται από την βρετανική ΒΟΕ.

  • Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, Sapin, η ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο είναι απογοητευτική, αλλά αναμένεται βελτίωση.
  • Ο Kuroda της BoJ, τόνισε ότι η νομισματική χαλάρωση έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του ρίσκου στις διεθνείς αγορές.
  • Παρά τη μη λήψη νέας απόφασης από τη BoJ, στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της κεντρικής τράπεζας, τονίζουν ότι εφόσον χρειαστεί θα υπάρξουν νέα μέτρα.
  • Τα επερχόμενα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης θα απέχουν σημαντικά από τα 30 τρισ. γεν που προσδοκά η αγορά.

USDJPY - Άνοιγμα: 105,38 Υψηλό: 105,49 Χαμηλό: 104,47 Κλείσιμο: 105,24

29 07 16 usdjpyΗ ισοτιμία δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τον ΚΜΟ 50 ημερών εξαιτίας της απογοήτευσης της BoJ. Οι πιέσεις αυτές ανοίγουν έναν νέο πτωτικό κύκλο με τον πρώτο στόχο να είναι η δοκιμασία του πρόσφατου χαμηλού στα 99,90. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. υποστήριζαν το πτωτικό σενάριο και επιβεβαιώνουν και τη συνέχεια της πτωτικής κίνησης. Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι στην ισοτιμία και αναμένουμε ότι κάθε ανοδική προσπάθεια θα συναντήσει την αντίδραση των πωλητών. Αρνητικές είναι και οι ενδείξεις τις οποίες λαμβάνουμε από το εβδομαδιαίο γράφημα καθώς η ισοτιμία παραμένει για αρκετές εβδομάδες κάτω από σημαντικούς ΚΜΟ οι οποίοι αρχίζουν να κινούνται πτωτικά, δείχνοντας μια επιδείνωση του κλίματος.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

102,70         103,70
102,40         104,20
102,15         104,45
101,70         104,90

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.