ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΜΑΚ: Έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν μικρότερο δημόσιο τομέα

15:38 - 30 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
ΠΑΜΑΚ: Έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν μικρότερο δημόσιο τομέα
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της Καθημερινής οι πολίτες εμφανίζονται πολλά «βήματα» μπροστά από τα κόμματα όσον αφορά την ανάγκη θεσμικού εκσυγχρονισμού της χώρας.

Από τα ευρήματα της έρευνας η αξιοκρατία κατατάσσεται πρώτη από το μεγαλύτερο μέρος των αποκρινομένων (45%), με την απασχόληση (20,5%) και την ασφάλεια (18,5%) να ακολουθούν σε αρκετή απόσταση.

 

Στην οικονομία έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν μικρότερο μέγεθος δημόσιου τομέα, ενώ φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά (51,5% θετικές γνώμες έναντι 36,5% αρνητικές) το ενδεχόμενο εφαρμογής μειωμένου φορολογικού συντελεστή για την εγκατάσταση εταιρείας νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης ευέλικτων μορφών απασχόλησης ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

Εξάλλου, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες συμφωνούν με τις προτάσεις θεσμοθέτησης μέγιστης διάρκειας θητειών για ένα βουλευτή, μείωσης του αριθμού των βουλευτών κάτω από 300, κατάργηση τα κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και υιοθέτησης του μοντέλου ιδιωτικής χρηματοδότησης όπως και με την καθιέρωση του ασυμβίβαστου της υπουργικής και της βουλευτικής ιδιότητας.

 

Στο ερώτημα «ποιο συναίσθημα θα θέλατε κατά κύριο λόγο να εκφράσει ένας πολιτικός για να μπορείτε να τον εμπιστευθείτε;» η αλήθεια συγκεντρώνει συντριπτικά ποσοστά (60%), με τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες επιλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.