ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διαδικτυακό... σκοτάδι 125 Λιμεναρχεία και Λιμενικά Τμήματα;

11:51 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Σε διαδικτυακό... σκοτάδι 125 Λιμεναρχεία και Λιμενικά Τμήματα;
Χωρίς Ιντερνετ κινδυνεύουν να μείνουν 125 Λιμεναρχεία και Λιμενικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα, επειδή δεν έτρεξαν αρκετά νωρίτερα οι διαδικασίες για τη διαγωνισμό σύμβασης νέου παρόχου.

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της σύμβασης και αφού η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνιών είχε αποστείλει έγγραφο από τις 24 Ιανουαρίου που «προετοίμαζε» το έδαφος για το κόψιμο του ίντερνετ, δίνοντας μάλιστα και συμβουλές στους λιμενικούς πως κάνουν κάποιες εργασίες δίχως ηλεκτρονική πρόσβαση, η ηγεσία του υπουργείου «έτρεξε» τις διαδικασίες έστω και άτυπα, ώστε να συνεχιστεί η παροχή του ίντερνετ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της ενημέρωσης που έκανε η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας και του σάλου που προκλήθηκε, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να έρθουν σε επαφή με την ανάδοχο εταιρία -κυριολεκτικά την τελευταία μέρα- για να συνεχιστεί το ιντερνέτ στις Λιμενικές Υπηρεσίες, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση έληξε χθες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες, ώστε να εξευρεθεί λύση, με τον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε να κηρύσσεται άκυρος, ενώ εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σύντομα.

Νησιά όπως η Μεγίστη, η Νίσυρος, η Χάλκη, η Θάσος, η Αστυπάλαια, το Διαφάνι, οι Οθωνοί, οι Οινούσσες, η Σίφνος, η Κάσος, ο Αγιος Ευστράτιος ακόμα και περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένες επιχειρησιακές ευθύνες λόγω του προσφυγικού ζητήματος όπως το Σίγρι, η Μήθυμνα και ο Πολίχνιτος στη Λέσβο, τα Μεστά της Χίου και το Πλωμάρι της Σάμου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρονική διασύνδεση, καθώς είναι άγνωστο πότε θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός.

Πριν από λίγες μέρες, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση χρημάτων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας «για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές δεδομένων των λιμενικών αρχών και υπηρεσιών, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου 2017», όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 01 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.