ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας εναντίον «αλληλέγγυων» για την ένταση στο Ελληνικό

12:55 - 06 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Μουζάλας εναντίον «αλληλέγγυων» για την ένταση στο Ελληνικό
Ένταση δημιουργήθηκε στο Ελληνικό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό των προσφύγων, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να μπει στις εγκαταστάσεις.

Ο κ.Μουζάλας βρέθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση μετά την απόφαση των προσφύγων να ξεκινήσουν απεργία πείνας για τις συνθήκες διαμονής τους, ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει καθώς η πόρτα ήταν κλειστή με ένα λουκέτο, ενώ παιδιά προσφύγων στέκονταν από την πίσω πλευρά του πλέγματος απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στον υπουργό.

 

Επικράτησε ένταση ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομία, χωρίς, ευτυχώς να ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο, καθώς στο σημείο βρίσκονταν και πολλά παιδιά.

 

Μουζάλας: 30 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι δημιούργησαν όλα τα επεισόδια 
Μετά την ένταση, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως κανένας πρόσφυγας δεν ξεκίνησε απεργία πείνας.

 

Συγκεκριμένα ο κ.Μουζάλας υποστήριξε πως τα δημοσιεύματα περί απεργίας πείνας είναι ψευδή. Επιπλέον ο υπουργός υποστήριξε πως τα επεισόδια που σημειώθηκαν υποκινήθηκαν από αλληλέγγυους, αλλά και από μόλις 20-30 πρόσφυγες.

 

Ο υπουργός διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να «στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά» και επέμεινε ότι «σγκεκριμένες πολιτικές οργανώσεις πάνε να δημιουργήσουν θέμα στο Ελληνικό». 

 

Για την απόφασή του να επισκεφθεί το Ελληνικό είπε πως η κίνησή του αυτή «σηματοδοτεί ότι πονάμε τους φιλοξενούμενούς μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 06 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.