ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθεση ΣΕΕΝ στις αναθέσεις άγονων γραμμών σε δήμους

13:02 - 28 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Αντίθεση ΣΕΕΝ στις αναθέσεις άγονων γραμμών σε δήμους
Σειρά παρατηρήσεων στο σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης εξέθεσε ενστάσεις σε διατάξεις που αφορούν την ακτοπλοΐα. Ειδικά για το άρθρο 54 - Προγραμματικές Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας που αναφέρεται στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με μικρούς δήμους, ο ΣΕΕΝ καλεί το υπουργείο να αποσύρει τη διάταξη. «Επιχειρείται προνομιακή μεταχείριση των φορέων και οργανισμών που αναφέρονται (δήμοι, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις), κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων του ν. 2932/2001» αναφέρει ο Σύνδεσμος. 
 
Επίσης αντίθετος είναι ο ΣΕΕΝ στο άρθρο 56 που φέρει τον τίτλο «Προστασία των εργαζομένων σε ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις». Το εν λόγω άρθρο μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευση απόπλου του πλοίου εάν οφείλονται αποδοχές σε μέλη του πληρώματος. Ο ΣΕΕΝ τονίζει ότι με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται η ευθεία παρέμβαση της διοίκησης σε οικονομικές διαφορές μεταξύ δύο συμβαλλομένων (πλοίο και ναυτικός). Τέλος, ο ΣΕΕΝ ζητεί και την απόσυρση του άρθρου 57 «Τροποποιήσεις του ν. 3709/2008 Δικαιώματα-υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις». Ο ΣΕΕΝ ζητεί να διαγραφεί το εν λόγω άρθρο 57 γιατί τα θέματα αναστολής απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ρυθμίζονται από το άρθρο 9 του Ν. 3709/2008. 
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.