ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού για την έκδοση βιβλίων για άτομα με μειωμένη όραση

13:35 - 02 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού για την έκδοση βιβλίων για άτομα με μειωμένη όραση
Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ξεκινά ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε δήμους της Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το οποίο θα έχει και κοινωνικό σκοπό.
Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση σε έναν από τους πλέον πράσινους και περιβαλλοντικά προηγμένους δήμους στη Ν. Σμύρνη στο 12ο δημοτικό σχολείο της πόλης.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Γ. Κρικρής καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης νοτίου τομέα Χ. Καπαταής και τόνισαν τη σημασία των απλών καθημερινών κινήσεων των πολιτών που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παρουσίασαν και τον ειδικό πράσινο κάδο που έχει τοποθετηθεί σε χώρους δημόσιας χρήσης για το κοινό.
 
Αξιοσημείωτο είναι, πως το χαρτί που θα ανακυκλώνεται θα επαναχρησιμοποιείται για την έκδοση βιβλίων σε γραφή Braille για άτομα με μειωμένη όραση.
 
Ο Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής υπεύθυνος για ζητήματα πρασίνου και ανακύκλωσης,  δήλωσε σχετικά: «Σύνθημά μας είναι κανένα χαρτί στα κοινά σκουπίδια. Όλα στο χαρτοφάγο, στον πράσινο κάδο, για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την εμπέδωση της κουλτούρας ανακύκλωσης στις νέες γενιές. Έτσι, ως κοινωνία βασιζόμαστε στους μαθητές,  για να αλλάξουμε όλα όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες γενιές», ενώ γνωστοποίησε ότι το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για συνανθρώπους μας  με μειωμένη όραση.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.