ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη συμπρωτεύουσα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη γεωργία

16:34 - 08 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Στη συμπρωτεύουσα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη γεωργία
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή, 10 Μαρτίου ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Γεωργία, Phil Hogan, ενώ κατά την παραμονή του θα επισκεφθεί εξωστρεφείς και επιτυχημένες επιχειρήσεις, θα ανοίξει τις εργασίες στο Agricultural Business Summit και θα έχει επαφές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου.

«Η επίσκεψη του επιτρόπου Hogan αποτελεί ιδανική ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος τα θέματα που απασχολούν την ελληνική γεωργία, με στόχο τη συμβολή και αυτού του τομέα στην οριστική ανάκαμψη της  χώρας», δήλωσε με την ευκαιρία της επίσκεψης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

 

Την Πέμπτη, ο επίτροπος θα επισκεφθεί, στις 11:00, την εταιρία KOURELLAS SA και στις 15:30, το Κτήμα ΑΛΦΑ. Την ίδια ημέρα, ο κ. Hogan θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

 

Την Παρασκευή, στις 09:00, ο επίτροπος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στο 3rd Agricultural Business Summit και στις 13:00 θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αποστόλου (Ξενοδοχείο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη).

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του επιτρόπου Hogan, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, επεσήμανε με δήλωσή του, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της ελληνικής γεωργίας:

 

«H ελληνική γεωργία έχει κάνει σημαντικά βήματα εν μέσω κρίσης, βελτιώνοντας αισθητά την εξωστρέφειά της. Υπάρχουν όμως και καθυστερήσεις, τόσο στην οργάνωση των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, όσο και στην εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων καινοτομίας και έρευνας. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να γίνει καλύτερα, με διαφανή και αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Το ποσοστό στήριξης που παρέχει η ΕΕ στον γεωργικό τομέα στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο αναλογικά από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ ο τομέας αυτός (4% του ΑΕΠ) χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, περισσότερο από την υπόλοιπη οικονομία. 

 

Η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των καιρών, είναι ακριβώς ένας συνδυασμός εισοδηματικής ενίσχυσης και προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες της εποχής, όπως πχ οι κλιματικές προκλήσεις. Η επίσκεψη του επιτρόπου Hogan αποτελεί ιδανική ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος αυτά και άλλα θέματα που απασχολούν την ελληνική γεωργία, με απώτερο στόχο τη συμβολή και αυτού του τομέα στην οριστική ανάκαμψη της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.