ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις νεκροί, μια επιζήσασα από τη συντριβή του ελικόπτερου αεροπορίας

11:57 - 19 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Τέσσερις νεκροί, μια επιζήσασα από τη συντριβή του ελικόπτερου αεροπορίας
Νεκροί είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου της αεροπορίας στρατού που είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ η πέμπτη επιβαίνουσα είναι βαριά τραυματισμένη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα, το ελικόπτερο τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε συντετριμμένο σε δύσβατη περιοχή στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το ΓΕΕΘΑ «το ελικόπτερο του Στρατού Ξηρας τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο».

 

Μεταξύ των τεσσάρων επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή του μοιραίου Χιούι είναι ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης, που πριν λίγες ημέρες είχε αναλάβει τα νέα καθήκοντά του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

 

kozani34

 

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στην περιοχή της Ελασσόας ενώ το Χιούι ήταν εν πτήσει από τη Λάρισα προς την Κοζάνη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αγωνιώδεις προσπάθειες να έρθουν σε επικοινωνία με τους πέντε επιβαίνοντες στο Χιούι, αξιωματικοί του Στρατού τηλεφωνούσαν ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα των μελών του πληρώματος και των επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

 

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 19 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.