ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Απαιτείται επείγουσα δράση για το άσυλο στην Ελλάδα

14:22 - 03 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Απαιτείται επείγουσα δράση για το άσυλο στην Ελλάδα
Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο Τον κώδωνα του κινδύνου, για ολόκληρο το σύστημα ασύλου στην Ελλάδα και την διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας στη χώρα κρούει, με σχέδιο Ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα, η Επιτροπή Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο σχέδιο Ψηφίσματος, που εκπονήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρεται ρητά ότι, κινδυνεύουν να κορεσθούν οι ικανότητες υποδοχής προσφύγων της χώρας, ότι θα πρέπει να εξετασθεί άμεσα το θέμα της επιστροφής των προσφύγων που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου καθώς και ότι,  ο μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών δημιουργεί απειλές για ολόκληρο το σύστημα ασύλου και την κοινωνική σταθερότητα στη χώρα.

 

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Ιταλία, υπογραμμίζεται στο Σχέδιο Ψηφίσματος, η κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων και στις δύο πρώτες χώρες προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως απόλυτη προτεραιότητα.

 

Εγκρίνοντας ομόφωνα το Σχέδιο Ψηφίσματος οι βουλευτές κάλεσαν τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να διευρύνουν τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και να επιταχύνουν την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

 

Το Ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην επόμενη Σύνοδο της στο Στρασβούργο 26-30 Ιουνίου 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 03 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.