ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ο σεισμός στην Κω ήταν 6,6 ρίχτερ!

14:23 - 21 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ο σεισμός στην Κω ήταν 6,6 ρίχτερ!
Το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κω, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το αναθεωρημένο μέγεθος του σεισμού είναι 6,6 Ρίχτερ.

"Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 1:31 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση, με αναθεωρημένο μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter, που προερχόταν από απόσταση 345Χλμ ΑΝΑ της Αθήνας Επίκεντρο της δόνησης: Θαλάσσιο χώρο 20Χλμ ΒΑ της Κω. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδος έχουν σημειωθεί δέκα (10) σεισμικές δονήσεις με μέγεθος πάνω από 4,0 βαθμούς της κλίμακας Richter" αναφέρει η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού που υπογράφει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Άκης Τσελέντης. 

Νεκροί και σοβαρά τραυματίες

Από το σεισμό δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε ότι ο ένας νεκρός είναι ένας 30χρονος Τουρκικής καταγωγής και ο άλλος ένας 20χρονος Σουηδικής καταγωγής. Οι πέντε σοβαρά τραυματίες, είναι επίσης όλοι τουρίστες, και θα διακομιστούν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου δήλωσε o κ. Χατζημάρκος.

Προβλήματα στο λιμάνι

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό είναι σημαντικό, ενώ υπάρχουν ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Οι ζημιές στα κτίρια

Για «περιορισμένες επιπτώσεις» από τον σεισμό έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm». «Τα κτήρια άντεξαν» δήλωσε ο κ. Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο νησί.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος «τα όποια κτήρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής» και «είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις». «Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού» πρόσθεσε.

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις, ανέφερε η Fraport Greece, σε ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνεται, η εταιρεία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου.

Η Fraport Greece διευκρίνισε ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, «παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.