ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαίνονται τρεις πυρκαγιές σε Δράμα, Χαλκιδική και Σέρρες

19:56 - 22 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Μαίνονται τρεις πυρκαγιές σε Δράμα, Χαλκιδική και Σέρρες
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία ανοιχτά μέτωπα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τις Σέρρες και τη Δράμα, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την κατάσβεσή τους.

Στη Δράμα:

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλά μέτωπα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και σύντομα πήρε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, παρά την άμεση κινητοποίηση των μονάδων πυρόσβεσης, που επικεντρώνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, προκειμένου να μην κινδυνέψει, ενώ νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγο στον ΧΑΔΑ Δράμας.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού.

Οι τοπικές αρχές της Δράμας απηύθυναν έκκληση στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα.

Στη Χαλκιδική:

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής από το μεσημέρι, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως πλέον απειλούνται σπίτια.

Συγκεκριμένα η φωτιά βρίσκεται κοντά σε οικισμό, ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Στις Σέρρες:

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής, όπου αυτή τη στιγμή επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 22 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.