ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επικεντρώνονται οι έρευνες

10:25 - 14 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Στις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επικεντρώνονται οι έρευνες
Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον 52χρονο δικηγόρο που δολοφονήθηκε από δύο άγνωστους προς το παρόν δράστες, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης, θα έχουν την ευκαιρία να πουν σήμερα οι αγαπημένοι του.

Στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού. 

Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται πυρετωδώς και έχουν επικεντρωθεί στη βαλλιστική εξέταση στη φονική σφαίρα, τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, τις λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, την ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι, αν και δεν επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου, άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί. Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου, ωστόσο η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και ο ερασιτεχνισμός των δύο αλλοδαπών δραστών οδήγησε τα πράγματα στο φόνο.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας, καθώς, αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε τα χαρτιά του δολοφονηθέντος θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο των ερευνών.

Παράλληλα, ένα ενδεχόμενο που προβληματίζει τους αστυνομικούς, είναι, μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, οι δύο δολοφόνοι να προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα γύρω τους.

Οι Αρχές επιχειρούν, μέσα από τις περιγραφές και τις καταθέσεις του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα των εκτελεστών, και να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 14 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.