ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσία πλήθους κόσμου το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

18:08 - 14 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Παρουσία πλήθους κόσμου το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, του ποινικολόγου ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη το βράδυ μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό, όπου και εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και σχεδόν σύμπασα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής. Παρόντες ήταν επίσης η τέως πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στον χώρο βρέθηκαν ακόμη ο Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός, ο πρώην υπουργός Α.Ρουπακιώτης, ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), στο πλαίσιο του οποίου ο Μ. Ζαφειρόπουλος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρός του, επικηδείους εκφώνησαν ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Βερβεσός.

 «Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους», είπε στον επικήδειό της η μία εκ των δύο αδελφών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι», συνέχισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.