ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητούν τον «εγκέφαλο» πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

11:42 - 15 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Αναζητούν τον «εγκέφαλο» πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Σε αγώνα δρόμου έχει εξελιχθεί για την ΕΛΑΣ η εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου οι δράστες να μην διαφύγουν από την χώρα.

Στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έγινε η κλήση στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου οι δράστες να κλείσουν το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα στοιχεία και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα οι δολοφόνοι το απενεργοποίησαν μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης και έτσι πλέον ψάχνουν στη «μνήμη» των κινήσεων που έγιναν.

Μάλιστα, ψάχνουν μέσω ειδικού λογισμικού τις κλήσεις που έγιναν από και προς περίεργα τηλέφωνα τα επόμενα δέκα λεπτά από τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου από την κεραία που καλύπτει τη Νεάπολη Εξαρχείων έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τους συνεργούς και το δρομολόγιο των δολοφόνων.   

Γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι, αν και δεν έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου, άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μια επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου κατέληξε σε τραγωδία.

Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να λύσουν οι αρχές είναι για ποιον δούλευαν οι δύο αλλοδαποί, μέσω ποιού δικτύου στρατολογήθηκαν και τι συνέβη τα μοιραία λεπτά που έμειναν μόνοι τους στο γραφείο με τον Ζαφειροπουλο και οδήγησε τον έναν από αυτούς να σηκωθεί όρθιος, να βγάλει το όπλο και να πατήσει τη σκανδάλη.

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, η ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας αποτελούν τα επιπλέον σημεία, στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας, καθώς, αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε τα χαρτιά του δολοφονηθέντος θα ανοίξει το δρόμο των ερευνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν σχεδόν ταυτοποιήσει τους δύο δολοφόνους χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία. Παράλληλα, ένα ενδεχόμενο που προβληματίζει είναι, μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, οι δύο δολοφόνοι να προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα γύρω τους.

Για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα των εκτελεστών και να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, για να μπλοκάρουν την απόδρασή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 15 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.