ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάνδρα: Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί-19 τα θύματα της φονικής πλημμύρας

12:59 - 18 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μάνδρα: Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί-19 τα θύματα της φονικής πλημμύρας
Σε 19 ανέρχονται τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική την Τετάρτη, καθώς το Σάββατο εντοπίστηκαν νεκροί τρεις ακόμη άνδρες. Οι δηλωμένοι αγνοούμενοι μέχρι την Παρασκευή ήταν έξι.

Ένα από τα θύματα εντοπίστηκε σε χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, ενώ δύο ακόμη σοροί ανδρών εντοπίστηκαν στη θάλασσα από πλωτό του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας και ανασύρθηκαν.

Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων της φονικής πλημμύρας έχει ανέλθει σε 19, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τριών αγνοουμένων.

Κριεκούκη: Γενική καταστροφή

Για γενική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που στοίχισαν της ζωή σε 16 ανθρώπους, με έξι να είναι ακόμα αγνοούμενοι, έκανε λόγω νωρίτερα η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με "ζημιές που δεν επιδιορθώνονται. Όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον ρου των χειμάρρων έχουν επίσης καταστραφεί".

"Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ο δρόμος είναι "κομμένος" από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. "Που είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;" αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , "πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια", είπε χαρακτηριστικά.

Η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω της σποραδικής καταρρακτώδους βροχής που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 18 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.