ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο–Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η βιβλική καταστροφή

11:12 - 03 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο–Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η βιβλική καταστροφή
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται περιοχές στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχές και οι καταιγίδες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις. Μάλιστα οι πολίτες των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, μετά τη Μάνδρα, γίνονται μάρτυρες μιας ακόμα βιβλικής καταστροφής.

Αγωνιούν οι κάτοικοι στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι

Στην περιοχή του Αγρινίου έχει πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.

Επίσης, οι κάτοικοι προσπαθούσαν συνεχώς να απομακρύνουν λάσπες, νερά και φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προχωρούσαν σε διανοίξεις δρόμων. Παράλληλα συνεργεία εργάζονταν, προκειμένου να αποκαταστήσουν όπου υπήρχαν προβλήματα με την υδροδότηση.

rain1

Στο μεταξύ, εκτεταμένες είναι -σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου- οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

rain2

Τα μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλίκι, Μαγούλες και Σταμνάς, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

rain5

Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης αποκαθιστούν το δίκτυο υδροδότησης στους οικισμούς Μαγούλες και Χαλίκι, ενώ τα προβλήματα στην ύδρευση συνεχίζονται στην κοινότητα των Φραγκουλέικων, καθώς οι κατολισθήσεις στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας, και η υποχώρηση του οδοστρώματος, δεν επιτρέπουν την διέλευση των μηχανημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.