ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα μετεγκατάστασης Ρομά ανά την Ελλάδα

16:41 - 24 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Πρόγραμμα μετεγκατάστασης Ρομά ανά την Ελλάδα
Τη στεγαστική υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μέσω της Ειδικής Γραμματείας για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, προωθούνται δύο βασικές παρεμβάσεις που αφορούν στη στεγαστική υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.

Οι παρεμβάσεις προβλέπουν τη μεταβατική μετεγκατάσταση Ρομά που διαβιούν σε πρόχειρα ή παράτυπα καταλύματα εντός κατάλληλα οργανωμένων χώρων, με την ταυτόχρονη παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για την κοινωνική ένταξη.

Πρόκειται για πρόγραμμα μετεγκατάστασης των περίπου 110.000 Ρομά που ζουν σε 371 καταυλισμούς ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα μετεγκατασταθούν σε σε οικισμούς.

Η αρχή γίνεται στην Άμφισσα με τα πρώτα 250 άτομα Ρομά να μεταβαίνουν σε πρότυπο οικισμό 45 κτιρίων.

Σε συνέντευξη Τύπου, η κ. Θεανώ Φωτίου ανέφερε πως μέσω του προγράμματος θα διατεθούν 83 εκατ. ευρώ, για την πανελλαδική μετεγκατάσταση των Ρομά σε οργανωμένους οικισμούς, την δημιουργία υποδομών, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την απασχόληση, ενώ θα συνδεθεί η εκπαίδευση των παιδιών με την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Για τις περιπτώσεις που η προσωρινή μετεγκατάσταση δεν είναι άμεσα εφικτή, λόγω έλλειψης διαθέσιμου και κατάλληλου χώρου, στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, προωθείται η εγκατάσταση προσωρινών ή κινητών μονάδων υγιεινής και ατομικής καθαριότητας, οικίσκων πολλαπλών χρήσεων κλπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 24 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.