ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαβρόγλου: Έκτακτη χρηματοδότηση 25 εκατ. προς ΑΕΙ και ΤΕΙ

19:38 - 28 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Γαβρόγλου: Έκτακτη χρηματοδότηση 25 εκατ. προς ΑΕΙ και ΤΕΙ
Την πρόσθετη επιχορήγηση 25 εκατομμυρίων ευρώ για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και την ενίσχυση των Τμημάτων τους με νέο προσωπικό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην 87η Σύνοδο Πρυτάνεων, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

«Ανακοινώσαμε πρόσθετη επιχορήγηση 25 εκ. ευρώ για τα πανεπιστήμιά μας και τα ΤΕΙ, όπως επίσης και την ενίσχυση των τμημάτων μας με νέο προσωπικό που θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διδασκαλία. Είναι νέο προσωπικό, νέοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου,

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, από τους Πρυτάνεις, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το υπουργείο για να εξετάσει τα θέματα της φοιτητικής μέριμνας αρχίζοντας πρώτα από τη σίτιση και στη συνέχεια το θέμα των εστιών.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν εστίες, στις οποίες γίνονται έργα, ότι υπάρχει προγραμματισμός για νέες εστίες, όπως επίσης και κονδύλια για να μένουν οι φοιτητές σε ορισμένα μέρη σε ξενοδοχεία, στη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας, υπό την προεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε η 87η Σύνοδος των Πρυτάνεων, εξέφρασε ικανοποίηση για την χρηματοδότηση προς τα Πανεπιστήμια, όπως και τις προσλήψεις έκτακτου διδακτικού προσωπικού.

Για τις συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ο κ. Μήτκας είπε ότι από την πλευρά των Πρυτάνεων εκφράστηκε ανησυχία και κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς θα γίνει η μετάταξη του προσωπικού από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια και πώς θα χειριστούν τα Ιδρύματα τους φοιτητές και την ένταξή τους στα νέα προγράμματα σπουδών.

Για τα θέματα διασφάλισης της ποιότητας σπουδών συμφωνήθηκε να δούμε από κοινού το υπουργείο Παιδείας, η Σύνοδος και η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔΙΠ, τρόπους ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πιστοποίηση των τίτλων σπουδών.

Ο κ. Μήτκας είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας και ότι έγινε απλά ενημέρωση, σημειώνοντας ότι «η Σύνοδος Πρυτάνεων συμμετέχει στην Επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο γι αυτό τον σκοπό και περιμένει να δει τα πορίσματα και τις προτάσεις της Επιτροπής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.