ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Κομβικά έργα για την Καβάλα με χρηματοδότηση ΠΔΕ-ΤΑΡ

12:31 - 14 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
ΥΠΕΝ: Κομβικά έργα για την Καβάλα με χρηματοδότηση ΠΔΕ-ΤΑΡ
Δυο σημαντικά έργα γα την περιοχή της Καβάλας εξήγγειλε το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά την επίσκεψή του στην πόλη και μετά από μακρά σύσκεψη στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα στο Δημαρχείο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Ο ΥΠΕΝ εξήγγειλε την κατασκευή δύο «πολύ σημαντικών», όπως τόνισε, έργων για την ευρύτερη περιοχή: ενός αρδευτικού και αντιπλημμυρικού έργου στα Τενάγη και ενός έργου ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των χωριών του πρώην δήμου Φιλίππων.

Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, θα χρηματοδοτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τον TAP αλλά και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για τον λόγο αυτό συστήνεται άμεσα Ομάδα Εργασίας για να τα προχωρήσει, σε συνεργασία με την ΠΕ και τον δήμο Καβάλας αλλά και τους επιστημονικούς φορείς (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ κτλ).

Αναφερόμενος ο υπουργός Περιβάλλοντος στο αίτημα συλλογικοτήτων της περιοχής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP τόνισε ότι πλέον έχει οριστικοποιηθεί η όδευση:

«Το θέμα της όδευσης το μελετήσαμε πολύ διεξοδικά για έξι μήνες περίπου. Πήραμε υπ’ όψιν όλες τις ανησυχίες όπως είχαν διατυπωθεί, κατ’ αρχάς για τον Αρχαιολογικό Χώρο, για τη γη υψηλής παραγωγικότητας, για την προοπτική αστικής επέκτασης, για την τύρφη κτλ. Κάναμε διεξοδικές μελέτες, τόσο από το ΤΕΕ όσο και από άλλους φορείς και κάναμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην υφιστάμενη όδευση έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας αντίκτυπος σε αυτά που προανέφερα» σημείωσε και προσέθεσε ο κ. Σταθάκης.

«Μετακινήσαμε τον αγωγό μακριά από τον Αρχαιολογικό Χώρο, μακριά από την τύρφη, αλλάξαμε τις προδιαγραφές του αγωγού ο οποίος θα έχει διπλάσιο πάχος από ό,τι σε άλλες περιοχές από όπου διέρχεται.

Οριστικοποιήθηκε η όδευση, σε αυτό το θέμα δεν μπορούμε να πάμε πίσω.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.