ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σε ανοδική τροχιά η ελληνική ασφαλιστική αγορά"

12:03 - 03 Μαϊ 2007 | Συνεντεύξεις
Το 1890 ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη μία εταιρεία αντιπροσώπευσης αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών και ομίλων, η οποία επί σειρά ετών αντιπροσώπευσε τη North British & Merchantile στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, η εταιρεία συνεργάσθηκε με τις εταιρίες Aegon, Legal & General, Avon, Jardins Brokers του Λονδίνου και Hamburg Mannheimer (μέλος του Ομίλου Ergo).

Επίσης, ειδικεύτηκε στις ασφαλίσεις και την παροχή υπηρεσιών μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 το όνομα της εταιρείας καθιερώθηκε ως Interasco ΑΕ, ενώ από το 1997 έγινε ο νόμιμος αντιπρόσωπος της uniVersa στην Ελλάδα. Έτος σταθμός, ο Αύγουστος του 2006 όπου η εταιρεία εντάσσεται στον όμιλο Harel και ιδρύεται η Interasco A.E.Γ.Α., όπου δημιουργούνται νέες ευκαιρίες στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Στο τιμόνι της εταιρείας (διευθύνων σύμβουλος), βρίσκεται ο Κάρολος Σαΐας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Harvard University σε International Business & Finance και από το New Hampshire College σε Business Administration & Finance. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τένις, την ορειβασία, ενώ του αρέσουν τα ταξίδια καθώς και το διάβασμα βιβλίων ιστορικού και γεωπολιτικού περιεχομένου. Η σταδιοδρομία του στα ασφαλιστικά δρώμενα ξεκινά από το 1994, όπου έως το 1997 διετέλεσε Δ/ντής Πωλήσεων, Συντονιστής κλάδου Οικονομικών Υπηρεσιών, Συντονιστής του κλάδου Ζημιών στην Interasco A.E., η οποία ήταν νόμιμος Αντιπρόσωπος του ελληνικού υποκαταστήματος της Hamburg Mannheimer Sachversicherungs AG (μέλος του ομίλου Ergo). Από το 1998 έως το 2006 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην Interasco A.E. η οποία ήταν νόμιμος αντιπρόσωπος της uniVersa Allgemeine Versicherung AG καθώς και κύριος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του Ελληνικού υποκαταστήματος της uniVersa Allgemeine Versicherung AG.

Τι αλλάζει με την ένταξη της Interasco στον όμιλο Harel;

Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα πρέπει πρώτα να σας αναφέρω ποιος είναι ο όμιλος Harel. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός όμιλος στο Ισραήλ, μεταξύ των 25 μεγαλύτερων εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο του Τελ Αβιβ, με κύριους μετόχους τις οικογένειες Hamburger & Sampoerna. Έχει 11,5 δισ. ευρώ επενδεδυμένα κεφάλαια, 2 εκατ. πελάτες,400 εκατ.ίδια κεφάλαια και παραγωγή ασφαλίστρων 1,1 δισ.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, ότι μιλάμε για έναν πάρα πολύ μεγάλου μεγέθους όμιλο.

Θεωρούμε λοιπόν πως αποκτούμε ιδιαίτερα οφέλη από αυτή την ένταξη. Τι εννοώ;

1. Η Interasco γίνεται μέλος ενός ισχυρού ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού ομίλου,
2. Αξιοποιούμε τις στενές συνεργασίες του ομίλου με κορυφαίους αντασφαλιστές,
3. Αξιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ομίλου τόσο σε ασφαλιστικό όσο και σε επίπεδο πληροφοριακής υποστήριξης,
4. Δημιουργούμε νέα εξειδικευμένα προϊόντα.

Και βέβαια, θεωρούμε ότι οι επενδύσεις κεφαλαίων από μεγάλους ξένους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην πατρίδα μας στηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Μέσα από μια πορεία 117 συνολικά χρόνων, η Interasco σήμερα είναι μία σύγχρονη και ευέλικτη εταιρεία με έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό ενώ διαθέτει εξειδικευμένους συνεργάτες με ιδιαίτερη πείρα στην εξυπηρέτηση πελατών. Επιπλέον, η Interasco έχει ένα δίκτυο 600 έμπειρων συνεργατών που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους της σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και ποιοι οι στόχοι που θέτει πλέον η εταιρεία;

Δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να... ''σαρώσουμε'' την αγορά. Mας ενδιαφέρει να έχουμε ένα μικρό μερίδιο της αγοράς, προσφέροντας τόσο στους συνεργάτες μας όσο και στους πελάτες μας πολύ καλό service και προστιθέμενη αξία. Δεν είναι ο στόχος μας η γρήγορη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια. Θέλουμε μια ανάπτυξη σταθερή -αυτός είναι ο κύριος στόχος μας -, θέλουμε να χτίσουμε θεμέλια και βάσεις, δουλεύοντας αρμονικά με τις υπόλοιπες εταιρίες.

Θα συνεχίσουμε με το υπάρχον δίκτυο, το οποίο είναι αρκετά εκτεταμένο –περίπου 600 επιλεγμένα πρακτορεία πανελλαδικά. Ενώ, όμως, μέχρι πρότινος είχαμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Περιφέρεια, όπου ήταν και τα περισσότερα πρακτορεία, τώρα θα ξεκινήσουμε επαφές με σκοπό την παράλληλη ανάπτυξη συνεργασιών και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.