ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος

11:52 - 05 Ιουν 2014 | Περιβάλλον
ΔΕΗ: Ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος
Στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ είναι να εξασφαλίσει τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξή της, παρέχοντας στους πελάτες της ολοκληρωμένες, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα, στους εργαζομένους άριστο εργασιακό περιβάλλον, στους προμηθευτές και συνεργάτες της σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, στους μετόχους δημιουργία νέων οικονομικών αξιών, στο περιβάλλον σεβασμό και προστασία και στην κοινωνία οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η περιβαλλοντική στρατηγική της ΔΕΗ είναι εναρμονισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 (οι 20% παραγωγή από ΑΠΕ, 20% εξοικονόμηση ενέργειας και 20% μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου) και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

dei3Η ΔΕΗ ακολουθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις της. Συμμετέχει στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από το πρωτόκολλο του Κιότο συμβάλλοντας ενεργά στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τη μείωσή τους και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Σκοπός της ΔΕΗ είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της: την εξόρυξη λιγνίτη, την παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων και δράσεων.

 

Οι προσπάθειές της απέδωσαν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλες τις περιβαλλοντικές πτυχές των δραστηριοτήτων της ηλεκτροπαραγωγή καθώς τα τελευταία χρόνια επιτευχθεί, δραστική μείωση των εκπομπών συμβατικών ατμοσφαιρικών ρύπων και στερεών-υγρών αποβλήτων, μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εξοικονόμηση ενέργειας και αποδοτικότερη χρήση πρώτων υλών, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού και μαζική ανακύκλωση υλικών κ.λπ.

 

deh1Είναι γνωστό ότι η εξόρυξη του λιγνίτη και η λειτουργία των Σταθμών Παραγωγής σχετίζονται με μια σειρά από περιβαλλοντικές επιδράσεις στο φυσικό τοπίο, στη χλωρίδα και την πανίδα κάθε περιοχής. Η ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας τις επιδράσεις αυτές, διαχειρίζεται με σεβασμό το φυσικό περιβάλλον, στοχεύοντας πάντοτε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη φύση των δραστηριοτήτων της. Μελετά και υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας πολλές φορές τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και αποδεικνύοντας έμπρακτα τον περιβαλλοντικό της προσανατολισμό.

 

Με αυτές τις ενέργειες καθώς και με άλλες πολιτικές, η ΔΕΗ συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημιουργία και επίτευξη μιας υγιούς και περιβαλλοντικά βιώσιμης και αναπτυξιακού τύπου χαρακτήρα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορέσει να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 05 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.