ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιβάλλον, ένας τομέας στρατηγικής επένδυσης για τη Vodafone

13:33 - 05 Ιουν 2014 | Περιβάλλον
Περιβάλλον, ένας τομέας στρατηγικής επένδυσης για τη Vodafone
H Vodafone έχει στόχο να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις σημερινές προκλήσεις, παραμένοντας προσηλωμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει στρατηγικούς πυλώνες δράσης, που εξασφαλίζουν ότι η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί υπεύθυνα, να κάνει αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων (της ενέργειας και των υλικών), ενώ παράλληλα αξιοποιεί πιο συστηματικά την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

ANAKIKLOSI KINITONΣτον τομέα της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας, στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από το σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί στην αγορά, μέχρι τη χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της. Η διαχείριση των προγραμμάτων που εφαρμόζει στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001 για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

 

Ενέργεια
Η Vodafone εφαρμόζει από την έναρξη της λειτουργίας της συστηματικά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και επενδύει συστηματικά στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο και τα κτίρια γραφείων της. Από το σύνολο των ενεργειακών προγραμμάτων της Vodafone, το οικονομικό έτος 2012-2013 απετράπη η εκπομπή περισσότερων από 51.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, ενώ εξοικονομήθηκαν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,33% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας για τη συγκεκριμένη χρονιά (2012-2013).

 

Ανακύκλωση
Η Vodafone, με το μήνυμα «Το 'ρίξα στην ανακύκλωση», εφαρμόζει, για 12η συνεχή χρονιά, πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ που πρώτη εφάρμοσε η Vodafone ανάμεσα στις άλλες Ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και το οποίο, από το Νοέμβριο του 2005, έχει επεκταθεί και στην ανακύκλωση οικιακών μπαταριών. Μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει προωθήσει για ανακύκλωση περισσότερα από 610.000 προϊόντα κινητής επικοινωνίας και πάνω από 48,5 τόνους οικιακών μπαταριών. header banner ecorating4 gr

Αξιολόγηση κινητών τηλεφώνων Eco-rating
Η Vodafone, από τον Ιούνιο του 2013 έχει εισάγει το πρόγραμμα αξιολόγησης κινητών τηλεφώνων Eco-rating, ώστε να μπορούν όσοι το επιθυμούν να επιλέξουν το κινητό τους τηλέφωνο και σύμφωνα με περιβαλλοντικά κριτήρια. Η βαθμολογία Eco-rating, η οποία δείχνει πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το κινητό τηλέφωνο, είναι διαθέσιμη μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής στα καταστήματα Vodafone και ηλεκτρονικά στο e-shop του vodafone.gr.

 

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ανεξάρτητους οργανισμούς που ειδικεύονται σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιστοποιήσεις. Η βαθμολογία προκύπτει από τις απαντήσεις των κατασκευαστών των κινητών τηλεφώνων σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που καλύπτει πληροφορίες σχετικές με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και με το πόσο υπεύθυνα διαχειρίζεται ο κατασκευαστής τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία του.

 

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις, καθώς και οι σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται εκτενώς στον 11ο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone που αφορά στην περίοδο Απριλίου 2012-Μαρτίoυ 2013. Το περιεχόμενο του Απολογισμού, κατατάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο (Α) των διεθνών δεικτών Global Reporting Initiative (GRI), μετά από έλεγχο που διενέργησε ανεξάρτητος φορέας και αποδεικνύεται από τη σήμανση Α+. Τόσο ο τελευταίος (11ος), όσο και οι προηγούμενοι Απολογισμοί της Vodafone είναι διαθέσιμοι στο vodafone.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 05 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.