• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
Image
0
0
  • NASDAQ Composite0
  • S&P 5000
  • CAC 400
  • DAX0
  • FTSE 1000
  • Nikkei 2250
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: υπεύθυνα για τον καταναλωτή, υπεύθυνα και για το περιβάλλον
17:33 | 10 Ιουν 2014 Περιβάλλον

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: υπεύθυνα για τον καταναλωτή, υπεύθυνα και για το περιβάλλον

Για τη Μαρινόπουλος Α.Ε., η υπεύθυνη δραστηριοποίηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την «πράσινη» λειτουργία των καταστημάτων της. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να περιορίζει στο ελάχιστο τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της και να ακολουθεί τις αυστηρότερες αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που καθιστούν τη Μαρινόπουλος Α.Ε. ως την κορυφαία αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα.

Ενέργεια

Η Μαρινόπουλος Α.Ε. μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, προστατεύοντας το Περιβάλλον, στην πράξη. Παρακολουθεί συστηματικά τη χρήση ψυκτικών υγρών, περιορίζει τις αντίστοιχες εκπομπές αερίων, προχωρά σε δραστική εξοικονόμηση ενέργειας για τις ανάγκες του δικτύου και εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στη διακίνηση προϊόντων και το σχεδιασμό των μεταφορών.

 

car-perivallonΣυνολικά, το 2013 η Μαρινόπουλος Α.Ε. πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 8.600.000 KWh. Η αντιστοιχία σε δένδρα που απαιτούνται για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που εξοικονομήθηκε είναι περίπου 515.000 δένδρα ή 10.000 στρέμματα δάσους.

 

Επιπλέον, τα καταστήματα της Μαρινόπουλος Α.Ε. λειτουργούν «πράσινα». Ενδεικτικά, το υπερμάρκετ Carrefour Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα Carrefour Αλίμου, Αμαρουσίου και Γέρακα είναι εφοδιασμένα με αυτόνομα ψυγεία, λαμπτήρες led τέταρτης γενιάς και συστήματα ψύξης VRV Inverter.

 

Carrefour Alimou exoteriki s

 

Ανακύκλωση

Για τη Μαρινόπουλος Α.Ε. η ανακύκλωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της. Κάθε χρόνο ανακυκλώνονται περίπου 5.000 τόνοι χαρτομάζας, 1300 κιλά λαμπτήρων, 22.000 κιλά μπαταριών και 110.000 ηλεκτρικές μικροσυσκευές.


Παράλληλα, η εταιρεία συστηματικά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εφαρμόζοντας μοντέλα βιώσιμης Ανάπτυξης και καλλιεργώντας διαρκώς τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους Έλληνες καταναλωτές, η Μαρινόπουλος Α.Ε. θα ενισχύει σταθερά τη θέση της στην αγορά. Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται υπεύθυνα, αναλαμβάνοντας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις φιλικές προς το Περιβάλλον.

papersrecycle

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη σχολίου

ˆ back to top

Από Θέσεως

Άγγελος Κωβαίος
Άγγελος Κωβαίος Παυλόπουλος vs. Στάινμαγερ

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια,…

Τάκης Λαϊνάς
Τάκης Λαϊνάς Όλοι τo βλέπουν αλλά πόσοι το αντιλαμβάνονται;

Ο Economist στην τελευταία του έκθεση για…

Ο οικονομολόγος
Ο οικονομολόγος Περιουσιολόγιο 2 (Είναι περιττό - καταργήστε το)

Στο προηγούμενο σημείωμα επεσήμανα μερικά…

Κωνσταντίνος Δέδες
Κωνσταντίνος Δέδες Ποιοι πραγματικά τρίβουν τα μάτια τους;

Πρόσφατα, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας με…

Μάνος Επιτροπάκης
Μάνος Επιτροπάκης Ο ρόλος της ΔΗΣΥ

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί…

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Κωνσταντίνος Μίχαλος Η αλήθεια των αριθμών

Με την αλήθεια των αριθμών,…