ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά δίκη για Κτηματολόγιο

22:13 - 07 Απρ 2009 | ΓΕΝΙΚΑ
Να δικαστούν και πάλι για το κακούργημα της απιστίας δύο πρώην υπεύθυνοι της κρατικής εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Κατόπιν αποψινής διάσκεψής της, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια, κάνοντας ουσιαστικά δεκτή τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά (του περασμένου Φεβρουαρίου), έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία είχαν απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, οι δύο υπεύθυνοι της εταιρίας. Μαζί τους είχαν παραπεμφθεί και άλλα 21 άτομα για την υπόθεση, τα οποία επίσης απαλλάχθηκαν. Όπως δέχθηκε ο ’ρειος Πάγος, η απαλλακτική απόφαση πρέπει να αναιρεθεί διότι το Εφετείο κακώς μετέτρεψε την κατηγορία της απιστίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, βάσει του άρθρου 390 του Π.Κ., με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Γαλιδάκη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ι. Ρέγκα, οι οποίοι είχαν την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων για να εκτελεστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο την περίοδο 1997 έως 2001.

Στην εισήγησή του κ. Σανιδά αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο στελέχη, αντί να τηρούν τους κανόνες της επιμελούς διαχείρισης, διασπάθισαν τα χρήματα με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου, με τους οποίους υπέγραψαν συμπληρωματικές συμβάσεις, χωρίς αντίστοιχο έργο, που ζημίωσαν κατά 110 εκατ. ευρώ την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.