ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Personal shopping: Στυλ "στα μέτρα σας"

19:07 - 25 Ιουλ 2013 | e-lements of Class
Personal shopping: Στυλ "στα μέτρα σας"
Αν πιστέψουμε τις στατιστικές, οι περισσότεροι άνδρες βαριούνται το shopping ένδυσης, κάνοντας γρήγορες αγορές χωρίς να το «ψάχνουν» ιδιαίτερα, από συγκεκριμένα brands και καταστήματα. Ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα του παράγοντα «γκαρνταρόμπα», αναφορικά με την «κρίσιμη» πρώτη -και όχι μόνο- εντύπωση, ειδικά στον επαγγελματικό χώρο. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, αλλά και επειδή δεν είμαστε όλοι «γκουρού του στυλ», δημιουργήθηκαν οι υπηρεσίες personal shopping, μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια, και η οποία άρχισε να προσφέρεται και στη χώρα μας.

Ο personal shopper είναι ένας υπάλληλος ή στυλίστας με «αποστολή» να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο πελάτη να κάνει γρήγορες και εύστοχες επιλογές όταν ψωνίζει ρούχα και αξεσουάρ, με βάση τις ανάγκες και την προσωπικότητά του, αλλά και την κάθε περίσταση στην οποία αυτός καλείται να παρευρεθεί. Το πλεονέκτημα του personal shopper έναντι του απλού υπαλλήλου, είναι ότι γνωρίζει τι υπάρχει σε ολόκληρο το εκάστοτε κατάστημα και όχι μόνο σε ένα τομέα του, ή τι κυκλοφορεί γενικότερα στην αγορά όταν δεν εργάζεται σε συγκεκριμένο κατάστημα, ότι δεν έχει κάποια αποκλειστική συνεργασία με ένα ή δύο brands για να σας περιορίσει σε αυτά, και φυσικά ότι συνήθως έχει κάνει κάποιες σπουδές πάνω στην ενδυματολογία και το στυλ. O personal shopper μπορεί να αποδειχθεί «σωτήριος» όταν βρίσκεστε σε ξένη πόλη, ή όταν ο χρόνος σας πιέζει.


Όσο για το πού θα βρείτε τους personal shoppers, αρκετά μεγάλα καταστήματα και ξενοδοχεία διαθέτουν τέτοια υπηρεσία. Πριν πάτε λοιπόν για ψώνια, τηλεφωνήστε και ρωτήστε αν προσφέρεται η υπηρεσία. Αν ναι, συνήθως ορίζεται κάποιο ραντεβού. Ζητήστε οπωσδήποτε να σας διευκρινίσουν αν η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, και πόση ώρα μπορεί να σας αφιερώσει ο personal shopper, για να μην προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε περίπτωση που μείνετε ευχαριστημένος από την υπηρεσία και συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και προνόμια όπως το να μαθαίνετε πρώτοι για νέες αφίξεις και εκπτώσεις, ή ακόμα και να εξυπηρετείστε με επίσκεψη στο σπίτι σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 26 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.