ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Δ.: Τα κρίσιμα τεχνικά σημεία- Προβάδισμα στο θετικό σενάριο

10:34 - 16 Νοε 2009 | Αναλύσεις
Με σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 4,17%, στις 2.588,71 μονάδες, έκλεισε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιώντας μειωμένο όγκο συναλλαγών (127,7 εκατ. τεμάχια) σε σχέση με την αρχική εβδομάδα του τρέχοντος μήνα, σημειώνει η Fortius στην τεχνική της ανάλυση.

Σχεδόν όλες οι συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας άφησαν «πικρή» γεύση στους επενδυτές ενώ ισχυροποιήθηκε το αίσθημα της αμφιβολίας για τη δυναμική προσέγγισης των προηγούμενων υψηλών (2.932 μονάδες), αναφέρει η ΑΧΕ.

Διαγραμματικά ο σχηματισμός, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες μέρες είναι το δημιουργηθέν Head and Shoulders στο ημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη. Πιθανή επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση της neckline (2.588 μονάδες) θα οδηγήσει το δείκτη σε έντονη βύθιση, όπου θα έχει ως στόχο το ύψος της κεφαλής από την εν λόγω γραμμή δηλ. τις 2300 μονάδες περίπου. Αντιθέτως διατήρηση του δείκτη πάνω από τη ζώνη των 2.588 με 2.554 μονάδων θα δημιουργήσει σταθεροποιητικό επίπεδο στήριξης των καθοδικών κραδασμών γεγονός, όπου πιθανότατα θα τον ωθήσει ανοδικά προς τη καταστρατήγηση του δεύτερου σχηματιζόμενου ώμου στις 2.737 μονάδες. Από τη μελέτη τώρα των πολύ βραχυχρόνιων τεχνικών ταλαντωτών φαίνεται να παίρνει πόντους το ανοδικό σενάριο ανάτασης προς τις 2.700 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.