ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδυόμενες vs Ανεπτυγμένες

09:01 - 25 Νοε 2009 | Αναλύσεις
Oι αναδυόμενες αγορές θα συνεχίζουν να υπερισχύουν των ανεπτυγμένων αγορών, βασιζόμενες στην υπέρτερη αναπτυξιακή τους δυναμική και στην άφθονη ρευστότητα, όπως δήλωσε σήμερα . η ING Investment Management, στο «Annual Outlook Conference» που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Ο διεθνής οίκος, όπως τόνισε, προβλέπει μία προτίμηση στις επενδύσεις υψηλού ρίσκου και παράλληλα, αναμένει μεγαλύτερες αποκλίσεις σε θέματα μακροοικονομίας και αγορών μεταξύ χωρών και κλάδων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που θα αντιμετωπίσουν οι αγορές το επόμενο έτος θα συσχετίζεται με την απόσυρση των χρηματικών διευκολύνσεων των Κεντρικών Τραπεζών, την υιοθέτηση πολιτικής υψηλότερων επιτοκίων, τη μεταβλητότητα της τιμής του πετρελαίου, την αυστηρότερη εποπτεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνήσεις θα ασκήσουν δημοσιονομική πολιτική.

Συνολικά πάντως, η ING αναμένει πως το 2010 θα είναι μία καλή χρονιά για τις μετοχικές αγορές, οι οποίες τροφοδοτούνται από την σταθεροποίηση του ρυθμού αύξησης της κερδοφορίας των εταιριών.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να κυνηγούν τα υψηλά μερίσματα. «Το βασικό επενδυτικό μας θέμα είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές θα αναζητήσουν υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς αύξησης κερδοφορίας, συνοδευόμενους από ικανοποιητική απόδοση εντός ενός περιβάλλοντος που αναμένουμε να χαρακτηρισθεί από χαμηλή ανάπτυξη και περιορισμένες αποδόσεις» ανέφερε ο Eric Siegloff Head of Strategy and Tactical Asset Allocation της ING IM.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «η σημασία της υπεραξίας σ' ένα περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων οδηγεί την προτίμησή μας σε στρατηγικές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ποιότητας και υψηλών μερισματικών αποδόσεων στις μετοχικές αγορές και επιλογές υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης στις αγορές σταθερού εισοδήματος (fixed income). Η ING IM έχει θετική στάση έναντι των μετοχών των αναδυομένων αγορών, θεωρώντας ότι προσφέρουν συστηματικά υψηλή ανάπτυξη.

Ο Patrick Moonen, Senior Equity Strategist, λέει: «Δεν βλέπουμε πλέον τις αναδυόμενες αγορές σαν ένα «κομπάρσο» στην παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά ως μία περιοχή που διαθέτει το δικό της μοναδικό σύνολο ευκαιριών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.