ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικές για τον ΟΤΕ Merrill Lynch, Barclays και Nomura

09:32 - 12 Ιαν 2010 | Αναλύσεις
(upd) Θετικές για τη μετοχή του ΟΤΕ εμφανίζονται σε εκθέσεις τους Merrill Lynch και Barclays. Η Merrill Lynch περιλαμβάνει τη μετοχή στις Top Longs επιλογές της. Πρόκειται για έκθεση με την οποία ξεκινάει εκ νέου την κάλυψη των εταιρειών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στην Ευρώπη. Για τον ΟΤΕ σημειώνει πως η ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να πουλήσει ένα επιπλέον 10% στη Deutsche Telekom, η οποία κατέχει ήδη το 30%.

Ο οίκος κάνει αναφορά στα προβλήματα της Ελλάδος και αναρωτιέται αν μπορεί να υπάρξουν και άλλες χώρες και κατά συνέπεια και άλλες εταιρείες που μπορεί να επηρεαστούν. Για τον ΟΤΕ αναφέρει πως επηρεάζονται τα περιθώριά του και σημειώνει πως οι επενδυτές ανησυχούν για το ποια θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα έχει κάποιο πρόβλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων στη χώρα. Ίσως αυτή να είναι η Portugal Telecom σημειώνει. Αλλά για τον ΟΤΕ σημειώνει πως τα προβλήματα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ η οποία θα ήταν πολύ θετική. Σημειώνεται πως ο οίκος έχει δώσει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς για τον ΟΤΕ .

H Barclays επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 14,30 ευρώ και αναφέρει πως είναι καλά τοποθετημένη η εταιρεία για να ωφεληθεί από μία ανάκαμψη. Διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount έναντι του κλάδου λόγω του αδύναμου 2009 αλλά δείχνει συγκροτημένος  για ανάπτυξη πιστεύει ο οίκος. Το σενάριο να πουλήσει ποσοστό 10% στη D.T. η Κυβέρνηση με premium 15-20% από τα τρέχοντα επίπεδα μάλλον είναι πιθανό. Η αγορά όλων των μετοχών θα μπορούσε να ωθήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6%.

Και η Nomura με έκθεσή της διατυπώνει τη θετική της στάση για τη μετοχή και σημειώνει πως έχει απόδοση χειρότερη από τον κλάδο από το Νοέμβριο και βλέπει πως τώρα στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αποτελεί καλή αγοραστική ευκαιρία. Διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 14 ευρώ. Σημειώνει επίσης πως η αποτίμηση έχει ενσωματώσει τους κινδύνους της οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 12 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.