ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Θετικότατη η ψήφιση του ΠΣΑ-Βλέπει συνέχιση της μεταβλητότητας στα ομόλογα

11:12 - 04 Φεβ 2010 | Αναλύσεις
Στην εκτίμηση ότι παρά τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή που δείχνουν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, η Ε.Ε. θα συνεχίσει να ασκεί τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην Ελλάδα, προχωρά η Citi σε έκθεσή της. Συνεπώς, οι αναλυτές του οίκου αναμένουν να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες η αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια τη συνέχιση της μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων.

Η Citi επισημαίνει ακόμη ότι η υποστήριξη της Ε.Ε. στην ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ αλλά και ότι η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων από τον Πρωθυπουργό στο πρόσφατο διάγγελμά του αποτελούσε προϋπόθεση για τη δήλωση εμπιστοσύνης από την Κομισιόν.

Οι αναλυτές του οίκου χαρακτηρίζουν εξάλλου "αναπόδραστη" την έγκριση της Κομισιόν για το ελληνικό ΠΣΑ, καθώς «οι επιπτώσεις από μια αρνητική έκβαση θα ήταν πολύ σοβαρές και άμεσες για τη χώρα»  Πάντως επισημαίνουν ότι η πραγματική αβεβαιότητα που προβληματίζει τις αγορές είναι πόσο αξιόπιστο και λεπτομερές θα είναι το Πρόγραμμα αναφορικά με τα πρόσθετα μέτρα οικονομικής λιτότητας και τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ε.Ε. θα μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί το πρόγραμμα, διασφαλίζοντας την ορθή εφαρμογή του.  

Η έγκριση αυτή ήταν πολύ σημαντική, σύμφωνα με την Citigroup, καθώς ενισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης- που απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας- ότι επίπονα μέτρα είναι αναγκαία και αναπόφευκτα και δεύτερον η Κομισίον διατηρεί στο μυαλό των επενδυτών την αντίληψη ότι αν χρειαστεί άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα προβούν στη βοήθεια της Ελλάδας, μέσω της Επιτροπής και της Ε.Ε. Και παρόλο που δεν υπάρχουν ανάλογες επίσημες δεσμεύσεις, ακόμη κι η αντίληψη ότι μια τέτοια βοήθεια υπάρχει ως προοπτική είναι αρκετή για την αποφυγή ακόμη μεγαλύτερων περιπετειών, σύμφωνα με τη Citi.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 04 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.