ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Η αγορά δεν έχει αποτιμήσει τα χειρότερα

10:58 - 05 Μαρ 2010 | Αναλύσεις
Στην εκτίμηση ότι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, που έγκειται σε μια μακροχρόνια οικονομική αδυναμία και ύφεση, έχει «αποκρυσταλλωθεί» στις αγορές αλλά δεν έχει αποτιμηθεί από τις αγορές προχωρεί η Citigroup σε έκθεσή της για την Ελλάδα και την ελληνική αγορά. Ο οίκος είχε προβλέψει από τον Ιανουάριο ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού και ότι θα πάλευε να ανταποκριθεί στις εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 54 δις. ευρώ. Και σήμερα η Citi πάντως θεωρεί ότι ο στόχος του προϋπολογισμού για αύξηση ΑΕΠ 0,3% το 2010 θα αποβεί πολύ αισιόδοξος.  

Επίσης η Citi θεωρεί ότι η αγορά δεν έχει αποτιμήσει ακόμη στις τιμές της το χειρότερο σενάριο, καθώς αποτιμάται με πολλαπλασιαστή κερδών 12 φορές τα κέρδη του 2010, στο μέσο όρο της Ευρώπης, μετά το ράλι 8% που ήρθε μετά τις ελπίδες για το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε. Έτσι θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι περαιτέρω υποχώρησης της αγοράς και παραμένει επιφυλακτική για τις ελληνικές μετοχές και προσθέτει ότι ακόμη και σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί πακέτο στήριξης δεν είναι θετική για την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, όπως δείχνει και το παλαιότερο παράδειγμα της Ιρλανδίας, η ελληνική αγορά μπορεί να υποαποδίδει ακόμη περισσότερο από όσο τώρα, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές για τα επόμενα πέντε χρόνια, θεωρώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γυρίσει θετική για την αγορά.

 

Από τις μετοχές, θεωρεί νικητές στην περίπτωση του χειρότερου δυνατού σεναρίου την Coca-Cola 3E, τη ΔΕΗ, ενώ σε μακροπρόθεσμη βάση βλέπει αξία στην Εθνική και στην Τράπεζα Κύπρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.