ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Ο μηχανισμός απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο…

10:24 - 26 Απρ 2010 | Αναλύσεις
Βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν μπορούν να λύσουν τα διαρθρωτικά θέματα της Ελλάδας σημειώνει σε σημερινή της έκθεση η Citigroup. Το υπάρχον πακέτο θα έχει εξαντληθεί σε εννέα μήνες σημειώνει ο οίκος. Ακόμα και μία λύση χρηματοδότησης 4-5 ετών απλά θα καθυστερήσει το αναπόφευκτο και θα οδηγήσει τη χώρα στην αναδιάρθρωση των δανείων της.

Ο οίκος τονίζει πάντως ότι η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους μπορεί να πυροδοτήσει μετάγγιση της κρίσης στις Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία. Μία μακροπρόθεσμη λύση χρηματοδότησης πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε αναφέρεται στην έκθεση ακόμα και αν αυτή θα έχει σημαντικές προεκτάσεις για τα ομόλογα.

Για να εξομαλυνθεί το μονοπάτι των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας θα πρέπει να αυξηθεί το DV01 (δείκτης που δείχνει την αλλαγή στην τιμή ενός ομολόγου για κάθε υποχώρηση του επιτοκίου του κατά μία μονάδα βάσης)  της έκδοσης ομολόγων στα 600 δισ. ευρώ σε δεκαετή ομόλογα.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να οξυνθεί η καμπύλη των ομολόγων και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει το χρέος να διαμοιραστεί όσο το δυνατό περισσότερο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 26 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.