ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Διατηρεί τα 5,5 ευρώ η Citigroup, αυξάνει στα 5,6 ευρώ η Merrill Lynch

09:29 - 29 Ιουλ 2010 | Αναλύσεις
Αντικρουόμενες απόψεις καταγράφονται από τους οίκους αναφορικά με τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ. Η Citigroup κάνει λόγο για αδύναμα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο και η Bank of America-Merrill Lynch για ισχυρό δεύτερο τρίμηνο.

Η Citigroup διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 5,5 ευρώ και αναφέρει πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της λόγω της καλύτερης πορείας των εσόδων στα παράγωγα. Σημειώνει πως αν και έχει αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ είναι πολύ νωρίς για να γίνει θετική για τις μετοχές. Αναγνωρίζει πως έχει 2 ευρώ ανά μετοχή ταμειακά διαθέσιμα και το χαμηλό break even που έχει η εταιρεία και αναφέρει πως θα είναι από τις πρώτες μετοχές που θα ευνοηθεί από την όποια επιστροφή των επενδυτών στην ελληνική αγορά. Ο οίκος αν και στον τίτλο της έκθεσης αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν αδύναμα αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 8%, αλλά μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των δύο επόμενων χρήσεων και παραμένουν χαμηλότερες κατά περίπου 10% οι εκτιμήσεις του έναντι των μέσων εκτιμήσεων.

Η Merrill Lynch διατηρεί την ουδέτερη σύσταση αλλά αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,6 ευρώ από 5 ευρώ και αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 5% και του 2011 κατά 7%. Η μετοχή έναντι του ιστορικού p/e είναι φθηνή αλλά όχι και έναντι των ομοειδών αναφέρει ο οίκος.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.