ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπάρχει αξία στην Aegean Airlines υποστηρίζει η Citigroup

09:21 - 02 Σεπ 2010 | Αναλύσεις
Υπάρχει καλή αξία στην Aegean Airlines για όποιoν βλέπει πέραν της ελληνικής οικονομικής κρίσης αναφέρει η Citigroup σε έκθεσή της για την εταιρεία με την οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 3,40 ευρώ.
Αν εξαιρεθούν κάποια έκτακτα, οι ζημιές προ φόρων δευτέρου τριμήνου ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις του οίκου. Ο οίκος περίμενε ζημιά 15,8 εκατ. ευρώ και η εταιρεία δημοσίευσε ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση για τη ζημιά ανά μετοχή του 2010 μειώθηκε από τον οίκο ενώ η εκτίμηση για ανάκαμψη το 2012 παραμένει αμετάβλητη.

Η διοίκηση διατήρησε την εκτίμηση για ζημιά προ φόρων όχι μεγαλύτερη των 43 εκατ. ευρώ. Ο οίκος περιμένει 38 εκατ. ευρώ. Η τάση είναι αρνητική αλλά δείχνει ότι σταθεροποιείται. Οι αεροπορικές μειώνουν τη χωρητικότητα στην Ελλάδα αλλά οι ναυτιλιακές την αυξάνουν αναφέρει ο οίκος και σημειώνει πως μετά το σταμάτημα των απεργιών ο τουρισμός δείχνει να σταθεροποιείται.

Ο σημαντικότερος καταλύτης ωστόσο είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη συγχώνευση της εταιρείας με την Ολυμπιακή. Η Ελλάδα είναι μικρή για να υποστηρίξει δύο εταιρείες αναφέρει η Citi. Χώρες μεγαλύτερες όπως η Γαλλία έχουν μία εταιρεία.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 02 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.