ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του FTSE ASE 20

10:27 - 07 Σεπ 2010 | Αναλύσεις
Η αποδέσμευση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ASE 20 από τα «επικίνδυνα» επίπεδα στήριξης των 737 με 764 μονάδων τον οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων επιφέροντας μια εκ νέου ανέλπιστη αλλαγή σκηνικού, σημειώνει η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ στην τεχνική της ανάλυση.

Η κίνηση μάλιστα αυτή έχει φέρει το δείκτη σε γρήγορη αντιπαράθεση με το σημείο κλειδί για τη μετέπειτα πορεία του, τις 830 μονάδες. Εδώ όμως για να μπορέσει ο δείκτης να διασπάσει ανοδικά την εν λόγω περιοχή θα χρειαστεί κάτι πιο χειροπιαστό, κάτι πιο ποιοτικό από απλές φήμες, τονίζει η ΑΧΕ. Όταν προστεθεί το στοιχείο αυτό θα τον ωθήσει με ασφάλεια προς την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 870 με 885 μονάδων. Ζώνη, η οποία θα καθορίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και το εύρος της επόμενης κυματικής κίνησης. Αντιθέτως η αδυναμία του FTSE ASE 20 να διαφύγει πάνω από τις 830 μονάδες θα απελευθερώσει αντίρροπες δυνάμεις οδηγώντας τον σε ένα αρχικό pullback προς τις 785 με 790 μονάδες.

Από απόψεως τώρα τεχνικών ταλαντωτών η τελευταία άνοδος ναι μεν έφερε διαγραμματικά το δείκτη προς τις 830 μονάδες αλλά μείωσε ακόμα περισσότερο την ορατότητα του πεδίου δυσκολεύοντας έτσι ιδιαίτερα την εξιχνίαση των προθέσεών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.