ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εurobank: Στρατηγικής σημασίας η αγορά της Τουρκίας

12:02 - 13 Σεπ 2010 | Αναλύσεις
Μεγάλη επέκταση του δικτύου καταστημάτων της και των δραστηριοτήτων της στον τομέα των τραπεζικών εργασιών στην αγορά της Τουρκίας έχει ξεκινήσει η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας Eurobank Tefken (κατέχει το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ειδικότερα, το δίκτυο της τράπεζας από 50 καταστήματα που αριθμεί σήμερα, θα αυξηθεί στα 80 το 2011, στα 110 το 2012, στα 140 το 2013 και στα 200 το 2014 με στρατηγικό στόχο τα 250 με 300 καταστήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας προκειμένου να καλυφθεί γεωγραφικά όλη η χώρα.

Ο όμιλος της Eurobank, όπως ανέφερε ο σύμβουλος διοίκησης Γιάννης Καλογερόπουλος, θεωρεί την Τουρκία αγορά στρατηγικής σημασίας και πολλά υποσχόμενη, τόσο λόγο του μεγέθους της όσο και των ιδιαίτερα θετικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι επιμέρους τομείς τραπεζικών εργασιών, όπως οι ρυθμοί πιστωτικής επέκτασης που τρέχουν με ποσοστό 40% περίπου.

Η Τράπεζα θα δώσει έμφαση στον τομέα των εργασιών προς τις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που στην γείτονα χώρα ξεπερνούν τις 2 εκατομμύρια, ενώ θα δραστηριοποιηθεί και στην λιανική τραπεζική καθώς θα επεκτείνεται το δίκτυο της. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ στον τομέα της πληροφορικής προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

H Eurobank κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Tefken και το υπόλοιπο 30% ανήκει στο τουρκικό όμιλο Tefken, ενός από τους πλέον σημαντικούς ομίλους εταιριών στην Τουρκία, που δραστηριοποιείται επίσης στον κατασκευαστικό τομέα, στην ακίνητη περιουσία και στον αγροτικό τομέα, με παρουσία σε 11 χώρες του κόσμου.Στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης, η Eurobank διαθέτει παρουσία σε επτά χώρες (Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Πολωνία), με δίκτυο που ξεπερνά τα 1.100 καταστήματα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.