ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meri ΧΑΕΠΕΥ: Η έντονη μεταβλητότητα το Φεβρουάριο, το επικρατέστερο σενάριο για το ΧΑ...

17:23 - 16 Φεβ 2011 | Αναλύσεις
"Το σενάριο της έντονης μεταβλητότητας και της κίνησης μεταξύ των 1600-1700 μονάδων για όλο το Φεβρουάριο λόγω αναμονής των επενδυτών σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη το Μάρτιο είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο. Προς το παρόν δεν έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι περατώθηκε το ανοδικό κανάλι που ξεκίνησε από τις 1350 μονάδες.Ισχυρή αποδείχτηκε η αντίσταση της περιοχής των 1690-1700 μονάδων στο Χ.Α., και αν και διασπάστηκε ενδοσυνεδριακά την Τετάρτη 9/2 και την Πέμπτη 10/2". Αυτό αναφέρει η Merit ΧΑΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, σημειώνοντας πως ο Γενικός Δείκτης με 5 καθοδικές στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις αναζητά στηρίξεις στην περιοχή των 1610-1620 μονάδων, που ως τώρα αποδεικνύονται ισχυρές.

H προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πρώτη πτωτική για τον Γ.Δ ] (-2,39%), μετά από τέσσερις ανοδικές, και χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς ανοδικές τάσεις στα spreads και την επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα για τον καθιερωμένο έλεγχο προόδου της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τη Merit, ο βραχυπρόθεσμος στόχος παραμένει η διάσπαση και διατήρηση των 1690 μονάδων, ενώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος της διάσπασης των 1790 μονάδων θα χρειαστεί όπως φαίνεται ισχυρούς καταλύτες, όπως η επιτάχυνση του Σχεδίου Διάσωσης.


 

Αναφερόμενη στην πρόταση της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το θέμα έχει χρηματιστηριακό ενδιαφέρον καθώς οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να συμπεριλάβουν πώληση μεριδίων εισηγμένων επιχειρήσεων.


Παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, οι αγορές επικροτούν τις αποκρατικοποιήσεις, όπως φάνηκε στη χρηματιστηριακή συμπεριφορά του ΤΤ και της ΑΤΕ την Παρασκευή μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Merit.


Όπως σημειώνει, έλλες μετοχές που θα βρίσκονται για καιρό στο επίκεντρο για τον ίδιο λόγο είναι η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΘ, ο ΟΛΠ και ενδεχομένως ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου σε εισηγμένες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 6,6 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.