ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OΠΑΠ: Σήμερα τα αποτελέσματα - Τί λένε οι εκτιμήσεις

11:57 - 16 Μαρ 2011 | Αναλύσεις
Με μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα εκτιμούν ότι έχει ολολκηρώσει το τέταρτο τρίμηνο χρήσης ο ΟΠΑΠ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, δίνοντας τις προβλέψεις τους για τα μεγέθη του ομίλου, ενόψει της σημερινής τους δημοσίευσης.

Με μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα εκτιμούν ότι έχει ολολκηρώσει το τέταρτο τρίμηνο χρήσης ο ΟΠΑΠ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, δίνοντας τις προβλέψεις τους για τα μεγέθη του ομίλου, ενόψεο της σημερινής τους δημοσίευσης.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ αναμένεται να μειωθούν κατά 19% στα 154,8 εκατ. ευρώ, στο δ' τρίμηνο, ενώ εάν συνυπολογιστεί η έκτακτη εισφορά, ύψους 98 εκατ. ευρώ, που είχε εγγράψει ο όμιλος στο δ' τρίμηνο του 2009, τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα σημειώσουν σημαντική αύξηση της τάξεως του 68% στο ίδιο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα έσοδα θα παρουσιάσουν πτώση κατά 11,7% στα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου ως προς το σύνολο της ετήσιας χρήσης του 2010 αναμένεται να μειωθούν κατά 4,4% στα 567,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα μεγέθη του ΟΠΑΠ αναμένεται να δεχτούν πιέσεις τόσο από την επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα όσο και από την πενθήμερη απεργία των πρακτόρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 16 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.