ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλυτές για ΟΠΑΠ: Καλύτερα των αναμενομένων τα μεγέθη - Προς αύξηση της τιμής-στόχου

12:12 - 17 Μαρ 2011 | Αναλύσεις
Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι χρηματιστηριακές για τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ και τα οποία κατέγραψαν μόλις 3% πτώση στα καθαρά κέρδη του ομίλου, ενώ η πλειονότητα των αναλυτών τοποθετούσε τη μείωση πάνω από το 7%. Deutche Bank, Merill Lynch, HSBC και Εθνική Χρηματιστηριακή προχωρούν ή προτίθεται να προχωρήσουν σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής του ΟΠΑΠ, ύστερα από τη δημοσίευση των οικονομικών του μεγεθών.

Πιο αναλυτικά, καλύτερα των αναμενομένων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η Deutche Bank, η οποία σε χθεσινή της ανάλυση, διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη μετοχή, ενώ θέτει στα 16,9 ευρώ την τιμή-στόχο.


Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα μεγέθη και το μέρισμα του ομίλου κατά τη Merrill Lynch, η οποία σε σημερινό της report διατηρεί σύσταση “buy” με τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ.


Τη σύσταση outperform διατηρεί η Eθνική Χρηματιστηριακή για τον ΟΤΕ με τιμή στόχο τα 15 ευρώ, ενώ εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση της τιμής στόχου και των εκτιμήσεων λόγω κυρίως των ευνοϊκών ρυθμίσεων στη φορολογία μερισμάτων.


Αξιολογώντας τις επιδόσεις του ΟΠΑΠ, την ανθεκτική δραστηριότητα που εμφανίζουν τα παιχνίδια του οργανισμού, αλλά και τον εντυπωσιακό περιορισμό του κόστους επικαλείται η HSBC.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.