ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βροχή απο θετικές εκτιμήσεις για τις μετοχές - Υποτιμημένη η ελληνικη αγορά

02:09 - 22 Μαρ 2011 | Αναλύσεις
Ενα deal, όπως φαίνεται, όντως έφερε την άνοιξη, οποία ξεκίνησε και ημερολογιακά χθες στις αγορές, με την όρεξη για ρίσκο να επανέρχεται δυναμικά, παρόλο που οι γεωπολιτικκές ανησυχίες συνεχίζουν να κυριαρχούν και τα βλέμματα συνεχίζουν να παραμένουν στραμμένα στη Σύνοδο της Ε.Ε.
Σε νέο report της η Allianz Global Investors σημειώνει πως το σοκ από την Ιαπωνία δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο διαρκείας στις διεθνείς μετοχές και μάλιστα δηλώνει bullish για την αγορά της Ιαπωνίας, της οποίας οι εταιρείες είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και επίσης, οι μετοχές ήταν ήδη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα πολύ πριν την πυρηνική κρίση της χώρας.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, ο επικεφαλής επενδύσεων της Allianz, κ. Andreas Utermann, σημειώνει ότι δεν βλέπει σε καμία περίπτωση διάσπαση της Ευρωζώνης, και πως η Ισπανία δεν αναμένεται να χρειαστεί διάσωση. Οπως επισημαίνει επίσης. οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία, Τουρκία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Γαλλία είναι όλες εξαιρετικά υποτιμημένες. Αντίθετα, η πολωνική, η τσέχικη, η γερμανική, η σουηδική και η ελβετική αγορά, είναι πλέον πολύ ακριβές.

Το τρέχον περιβάλλον είναι (κι όμως) καλό για τις μετοχές, σημειώνει η fund manager της Bedlam Asset Μanager, κα Felicity Smith. Οπως τονίζει, τα θεμελιώδη μεγέθη είναι αρκετά καλά και υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες είναι πολύ καλά τοποθετημένες έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες πληθωριστικές προσδοκίες και την μέτρια οικονομική ανάκαμψη. Oπως προσθέτει, οι εναλλακτικές επενδύσεις είναι πολύ λιγότερο ελκυστικές πλέον και πολλή ρευστότητα μάλιστα, βγαίνει από την αγορά ομολόγων, καθώς τα οικονομικά πολλών κυβερνήσεων φαίνονται πλέον αρκετά «τεντωμένα». Οπως σημειώνει, υπάρχει ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να καλύψουν τις short θέσεις τους.

Η εταιρική δραστηριότητα όπως αυτή που είδαμα εχθες με το deal της Deutsche Τelecom, είναι ικανή να δώσει σημαντική ώθηση στην αξίες υψηλού ρίσκου στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, καθώς προσφέρει μία ανακούφιση από όλα τα αρνητικά νέα που κυριάρχισαν στα πρωτοσέλιδα το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της αγοράς σταθερού εισοδήματος της Evolution Securities, κ. Gary Jenkins.

Σε νέο note στρατηγικής που έστειλε η JP Morgan στους πελάτες της σημειώνεται πως το σημερινό περιβάλλον για τις μετοχές είναι εξαιρετικά θετικό, με την προϋπόθεση ότι η καταστροφή στην Ιαπωνία δεν θα πληγώσει την δραστηριότητα για μακρύ χρονικό διάστημα. Οπως προσθέτει, η αξία στις μετοχές των κλάδων των ασφαλειών, της τεχνολογίας, των κεφαλαιουχικών αγαθών, των αυτοκινήτων και των ορυχείων είναι τεράστια σήμερα, προσθέτωντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρξει προσοχή στις αμυντικές μετοχές και στις μετοχές του κλάδου των αγαθών πολυτελείας, οι οποίες παραμένουν αρκετά ακριβές.

Εχουμε μία απόλυτα θετική άποψη για τις μετοχές και αναμένουμε σημαντική ανάκαμψης από την πρόσφατη αναταραχή, γράφει ο στρατηγικός αναλυτής των διεθνών μετοχών της

Nomura, κ. Ian Scott σε report που έστειλε στους πελάτες της επενδυτικής εταιρείας. Οπως επισημαίνει, αναμένεται πως η χρηματιστηριακή αγορά θα έχει την σημαντική στήριξη από τα θεμελιώδη μεγέθη, με τις αποτιμήσεις να βρίσκονται επίσης σε πολύ ελκυστικά επίπεδα και με την ανάπτυξη της κερδοφορίας να συνεχίζεται.

Τέλος, bullish για τις μετοχές δηλώνει σε νέο note της και η Deutsche Bank, η οποία σημειώνει ότι η αισιοδοξία της αυτή βασίζεται στην πολύ εύρωστη ανάπτυξη στον αναπτυγμένο κόσμο. Αυτή με τη σειρά της βασίζεται στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα του δανεισμού και στην άποψη της Deutsche Bank πως μία επιβράδυνση στον ρυθμό της απομόχλευσης είναι αρκετή για να ωθήσει την ανάπτυξη της ζήτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 22 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.