ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: "Κούρεμα κάτω από 40% και EFSF κάτω του 1 τρισ. δε θα είναι αρκετό"

17:27 - 20 Οκτ 2011 | Αναλύσεις
Δε βλέπει οριστική λύση στη Σύνοδο Κορυφής η Citi.
Δεν βλέπει να δρομολογείται κάποια ουσιαστική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής η Citi,θεωρεί όμως ότι θα προστατευτούν από τον εκτροχιασμό τα κόστη χρηματοδότησης σε Ιταλία και Ισπανία.

Ειδικότερα, η Citi εκτιμά ότι οι προτάσεις θα είναι επαρκείς για να προστατευθούν τα κόστη χρηματοδότησης Ιταλίας και Ισπανίας, ώστε να μην ξεφύγουν σε μη διατηρήσιμα επίπεδα.

Αναφορικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οικονομολόγοι της τράπεζας εκτιμούν ότι ανέρχονται στα 53-146 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή κεφάλαια για να απορροφήσουν τις ζημιές από ένα σενάριο πολλαπλών χρεοκοπιών στην ευρωζώνη.

Σε σχέση με το ελληνικό PSI, η Citi εκτιμά ότι θα είναι θετικό για τις αγορές ένα "κούρεμα" άνω του 50%, με τις αγορές να περιμένουν "κούρεμα" 60%. Οποιαδήποτε τιμή για το haircut κάτω του 40% θα είναι αρνητική, εκτιμά ο οίκος.

Αναφορικά με τα κεφάλαια του EFSF, ο οίκος θεωρεί ότι οποιαδήποτε αύξησή τους έως τα 900 εκατ. ευρώ θα είναι αρνητική για τις αγορές, οι οποίες αναμένουν ότι τα κεφάλαια του EFSF θα αυξηθούν στο 1 τρισ. ευρώ. Θετική θα είναι μόνο μια αύξηση των κεφαλαίων σε επίπεδα άνω του 1,5 τρισ. ευρώ, εκτιμά ο οίκος.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 20 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.