ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικοί οι αναλυτές για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ

15:52 - 18 Νοε 2011 | Αναλύσεις

Πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς και των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου και της ΜΕΤΚΑ κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια.

 

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, πολύ καλή ήταν και η επίδοση από τον Τομέα Ενέργειας, η οποία έδωσε επιπλέον ώθηση στο γ΄ τρίμηνο, ενώ αξιοσημείωτες ήταν και η πτώση του καθαρού δανεισμού σε επίπεδο ομίλου και η δημιουργία ισχυρών χρηματικών ροών από τη Μέτκα.

 

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα της Μέτκα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πιο ελκυστική περίπτωση ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή από όλες τις ελληνικές μετοχές που καλύπτει ο οίκος. Όπως αναφέρει, είναι σπάνια εξαίρεση, που απολαμβάνει momentum θετικών αναθεωρήσεων. Ο οίκος θέτει την τιμή-στόχο στα 13 ευρώ, με τη σύσταση σε overweight.

 

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis κάνει λόγο για ισχυρά αποτελέσματα της Μέτκα, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας. Η χρηματιστηριακή σκοπεύει να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον όμιλο.

 

Τη σημαντική συνεισφορά του κλάδου της κατασκευής μονάδων ηλεκτροπαραγωγής επισημαίνει η Euroxx Securities σε report της με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου, όπου θέτει για τον όμιλο την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ και τη σύσταση οverweight.

 

Συνολικά, το εννεάμηνο ήταν ισχυρό, αναφέρει η Euroxx, και τα έσοδα αναμένονται τώρα στο υψηλότερο σημείο του στόχου για το 2011 του 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 18 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.