ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα hedge funds «βλέπουν» default σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

15:53 - 29 Νοε 2011 | Αναλύσεις
Σχεδόν τα μισά hedge funds θεωρούν ότι η Ιταλία και η Ισπανία, οι δύο μεγαλύτερες χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της ζώνης του ευρώ, είναι πιθανό να κηρύξουν default.

Στην έρευνα την οποία έκανε η Hedge fund research και η εταιρεία συμβούλων Aksia, η πλειοψηφία των hedge funds managers, που αντιπροσωπεύουν περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε assets ή περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου συνόλου των assets, που ερωτήθηκαν, εκτιμούν επίσης ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% των hedge funds βλέπουν ότι το default ή η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ιταλία και / ή την Ισπανία είναι "σαφής" ή ένα "πραγματικό ενδεχόμενο" μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, το 65% θεωρεί ότι η ΕΕ θα εκδώσει ευρωομόλογα, ενω όλοι εμφανίζονται πολύ πιο bearish για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2012, από όσο είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και 80% θεωρεί ότι ότι η σταρτηγική της Fed "Operation Twist ", η οποία αποσκοπεί στη μείωση μακροπρόθεσμα του κόστους δανεισμού, θα αποτύχει τελικά να έχει αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:11 - 29 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.