ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Cheuvreux «βλέπει» Christmas rally - Με διάρκεια ως τις αρχές του 2013

01:16 - 30 Νοε 2012 | Αναλύσεις
Η Cheuvreux «βλέπει» Christmas rally - Με διάρκεια ως τις αρχές του 2013
Η Cheuvreux συνιστά στους επενδυτές να προετοιμαστούν για το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών μέχρι το τέλος του έτους, μετά από μια εποικοδομητική έναρξη συνομιλιών για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο παγκόσμιος οικονομικός κύκλος έχει ξεφύγει από το ναδίρ του.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της χρηματιστηριακής εταιρείας αναμένουν πως οι ευρωπαϊκοί δείκτες θα ενισχυθούν κατά 3-5% μέχρι το τέλος του έτους, με την προϋπόθεση ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά τον «δημοσιονομική γκρεμό πριν από τα Χριστούγεννα. Τονίζουν την ανθεκτικότητα των μετοχών αξίας και την πτώση της μεταβλητότητας κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ως ένδειξη ανανεωμένης αισιοδοξίας. Ο Πανευρωπαίκός δείκτης STOXX 600 έχει «τρέξει» 16% περίπου από τον Ιούνιο, και ανάλογα είναι και τα κέρδη των μετοχών αξίας, ενώ η μεταβλητότητα των blue chips της ευρωζώνης είναι κοντά στα χαμηλά οκτώ ετών.


Όπως επισημαίνουν, η ανθεκτικότητα των μετοχών υψηλότερου ρίσκου και χαμηλότερων αποτίμησεων, στους κυκλικούς κλάδους, τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνει την δύναμη της αγοράς μόλις το εμπόδιο του δημοσιονομικού γκρεμού των ΗΠΑ ξεπεραστεί. Mάλιστα, το ράλι προς το τέλος του έτους, όπως υπογραμμίζουν, θα συνεχιστεί και στο νέο έτος, και μόνο τότε αναμένεται να υπάρξει κάποιο profit-taking.

Όπως προσθέτει η Chevreux, οι μακροοικονομικές συνθήκες έχουν γίνει επίσης πιο υποστηρικτικές, με τις αυξήσεις στους βασικούς δείκτες παραγωγής των ΗΠΑ και της Κίνας να δείχνουν πως η παγκόσμια μεταποιητική παραγωγή έχει αρχίσει να αυξάνεται το Νοέμβριο, ενώ οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Γερμανία έδωσαν τις πρώτες ενδείξεις βελτίωσης στη ζώνη του ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Cheuvreux υποβαθμίζει τον αμυντικό κλάδο κοινής ωφελείας  σε "underweight" στάση από "ουδέτερη" και αναβαθμίζει τον τεχνολογικό σε "overweight" στάση από "ουδέτερη".

 

Κ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 30 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.