ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank και JP Morgan: Ποντάρουν στο ράλι των αγορών το 2013

01:14 - 05 Δεκ 2012 | Αναλύσεις
Deutsche Bank και JP Morgan: Ποντάρουν στο ράλι των αγορών το 2013
Όσο πλησιάζει το τέλος του 2012, τόσο πολλαπλασιάζονται οι εκθέσεις των διεθνών οίκων για ράλι το επόμενο έτος, ειδικά για τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Η ευρωπαϊκή ομάδα στρατηγικής της Deutsche Bank προβλέπει ράλι της τάξης του 14% στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 το επόμενο έτος, και ψηφίζει υπέρ των η ιταλικών μετοχών . 
 Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank σε νέο σημείωμά της,  αναμένει ότι ο  STOXX 600, ο οποίος βρίκσεται στις 277 μονάδες περίπου, στα τέλη του 2013 να αγγίξει τις 315 μονάδες, ενώ θα τελειώσει το 2014 στις 340 μονάδες.
«Είμαστε θετικοί για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών μετοχές λόγω της αναμενόμενης ανάκαμψης  της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 3,5% τοις εκατό το 2013, οδηγούμενη από τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ κατά 2,5%» όπως τονίζεται.
«Αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη του 3,5% θα οδηγήσει τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) σε  αύξηση της τάξης του 6% για τον STOXX 600 και η μείωση των κινδύνων στην ζώνη του ευρώ θα προκαλέσει την αγορά σε re-rating  του p/e της τάξης του 12,5 (φορές τα εκτιμώμενα κέρδη)».
Η ομάδα της Deutsche Bank συνιστά overweight θέσεις στον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό κλάδο, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, των χημικών προϊόντων, των μέσων ενημέρωσης και των κατασκευών. Όπως τονίζουν, προτιμούν τις μετοχές αξίας από τις μετοχές ανάπτυξης και, την ιταλική αγορά σε σχέση με την ελβετική αγορά. 
Οι «αγαπημένες»  μετοχές τους για το 2013 περιλαμβάνουν την Telecom Italia,  την ιταλική τράπεζα Intesa , την ασφαλιστική AXA , την Adecco και την διαφημιστικό όμιλο  JC Decaux .   Άλλες περιλαμβάνουν  τον κατασκευαστικό όμιλο Saint-Gobain , τον  όμιλος χημικών BASF, την Hunting υπηρεσιών πετρελαίου την σουηδική  SKF και την Inchcape του κλάδου των υπηρεσιών αυτοκινητοβιομηχανίας.
JP Morgan
Η JPMorgan αναμένει τις μετοχές της ζώνης του ευρώ να αυξηθούν 4% μέχρι το τέλος του 2013, αν και ίσως υπάρξει μια μικρή διόρθωση κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, καθώς η οικονομία της ευρωζώνης θα βελτιωθεί σταδιακά.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι οι πιο χαλαρές συνθήκες χρηματοδότησης που δημιουργήθηκαν από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες, αναμένεται  να βοηθήσουν την οικονομία της ευρωζώνης, την οποία θεωρούν ως πιο προηγμένη από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε ότι αφορά τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής.
Όπως εκτιμούν, η βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης στην ευρωζώνη, θα ωφελήσει την δυναμική της ανάπτυξης. Το ερώτημα είναι πόσο ακόμη μπορεί να πάει το rerating, προσθέτουν.
MSCI    
Οι μετοχές της ζώνης του ευρώ έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό αποτιμήσει περισσότερο υποστηρικτικές πολιτικές από τις κεντρικές τράπεζες, με το p/e του δείκτη MSCI Eurozone να διαμορφώνεται στο 11 (φορές τα αναμενόμενα κέρδη  για τους επόμενους 12 μήνες), σε σύγκριση με το 8, πριν από ένα χρόνο, - ένα 35% rerating, δηλαδή.

Αυτό κάνει τις μετοχές της περιοχής ευάλωτες σε μία πιθανή διόρθωση στο πρώτο μισό του 2013, καθώς τα περιθώρια κέρδους θα κορυφωθούν, οι εκτιμήσεις των αναλυτών θα μειωθούν και τα δημοσιονοιμικά προβληματα θα βαρύνουν την ψυχολογία της αγοράς.
Συνολικά, η JPMorgan συνιστά την μεγαλύτερη έκθεση στο story της ζώνης του ευρώ,  μέσω χρηματοοικονομικών μετοχών όπως οι γαλλικές τράπεζες BNP Paribas  και Societe Generale.
Επίσης, ψηφίζει και τα χρηματιστήρια της περιφέρειας, καθώς όπως τονίζει, προσφέρουν καλύτερη σχέση ρίσκου-ανταμοιβής για το επόμενο έτος από ό, τι εκείνες του ευρωπαϊκού πυρήνα, ένα θέμα που μπορεί να «παίξει» μέσω μετοχών, όπως π.χ,  της ισπανικής  Abertis (διαχειριστής  αυτοκινητοδρομων) και της Acciona των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. 
Οι στόχοι της JP Morgan είναι οι 1.185 μονάδες για τον δείκτη MSCI Europe και οι 158 μονάδες για τον MSCI Eurozone.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.