ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi και Credit Suisse: Βullish για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2013

01:01 - 07 Δεκ 2012 | Αναλύσεις
Citi και Credit Suisse: Βullish για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2013
Και άλλοι δύο διεθνείς οίκοι προστίθενται στην μακρά λίστα των ταύρων για τις ευρωπαϊκές αγορές το επόμενο έτος.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi παραμένουν αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2013, συνιστώντας στους επενδυτές να επιλέξουν εταιρείες με αμυντικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης και οι οποίες θεωρούνται «παγκόσμιοι πρωταθλητές» στον κλάδο τους.
Επίσης, προβλέπουν ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης  Stoxx 600 θα μπορούσε να «τελειώσει» το 2013 στις 290 μονάδες και το 2014 στις 315 μονάδες, με συνολικό ράλι,  δηλαδή, της τάξης του 20% από τα τρέχοντα επίπεδα .
«Μην τα παρατάτε την Ευρώπη», θα έπρεπε να είναι το σύνθημα του 2012 για τους επενδυτές, όπως τονίζει η Citi. To τρέχον έτος φάνηκε δύσκολο, αλλά η ουσία είναι πως οι ευρωπαϊκές μετοχές υπεραπέδωσαν τελικά, τόσο έναντι των αμερικάνικων, όσο και έναντι των αναδυόμενων αγορών.
Όπως τονίζεται, η Citi παραμένει bullish για την Ευρώπη, με αναμενόμενες αποδόσεις της τάξης του 20% στην επόμενη διετία, με περαιτέρω re-rating  το οποίο θα οδηγηθεί από τη μείωση των μακροοικονομικών κινδύνων και την αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης .
Τα κορυφαία «buys» της Citi για το 2013 είναι ο ελβετικός βιομηχανικός όμιλος ABB, η ζυθοποιία AB InBev, η βρετανική τράπεζα Barclays , η φαρμακευτική Bayer, η εταιρεία ενέργειας BG Group, η BHP Billiton του κλάδου των ορυχείων, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και ο όμιλος μέσων ενημέρωσης  BSkyB.  Επίσης, στη λίστα της Citi περιλαμβάνονται και η εταιρεία του κλάδου των υπηρεσιών catering Compass , η εταιρεία τροφίμων Danone, η  ιταλική Enel της κοινής ωφέλειας, η Essilor, η ισπανική ειδών ένδυσης Inditex, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Prudential Plc και η PPR του κλάδου της μόδας και ένδυσης. Η Sandvik των εξοπλισμών ορυχείων, η γερμανική του κλάδου του software SAP, η Syngenta των αγροχημικών και η Volkswagen της αυτοκινητοβιμηχανίας, συμπληρώνουν την Focus List της Citi για το 2013. 
Η Credit Suisse αυξάνει την overweight στάση της για τις παγκόσμιες μετοχές το 2013, ένα έτος κατά το οποίο εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιταχυνθεί ελαφρά και οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες αγορές είναι πιθανόν να εκτυπώσουν περισσότερα χρήματα.
Η τράπεζα δίνει στόχο για τον δέικτη Euro Stoxx 50 στα τέλη του 2013 τις 2.750 μονάδες, ένα ράλι δηλαδή της τάξης του 9,7% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ βλέπει ράλι και στον FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 16,2% από τώρα και μέχρι το τέλος του 2013.
 
Κ.Ε.
  
Τελευταία τροποποίηση στις 01:30 - 07 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.